Naslovnica Ekskluzivno BHBus Patrola: Sa Lambadom u Mostar

BHBus Patrola: Sa Lambadom u Mostar

7840
0
PODIJELI

naslo (2)Ekipa BHBusa je prethodnih nekoliko dana bila u pregovorima sa uglednom turističkom agencijom Lambada iz Bugojna u vezi jednodnevnog izleta u Mostar. Sve ovo ne bi bilo zanimljivo da se upravo za ovaj izlet nisu, uz pomoć portala BHBusa, angažovali najbolji autobusi marke Neoplan, vodiči te restorani za  jelo i piće. Za ovaj prevoz, osim vlastitog autobusa Lambade, bili su angažovani još i Prevoz Musa (Neoplan Cityliner), Karupović (Neoplan Cityliner i Starliner) te Damy tours (Isuzu Turquoise).

Naš dan i prva BHBus patrola kreću ispred Hotela Radon Plaza, Sarajevo, u 9.00 h. Inače, Lambada je zbog ovog aranžmana zakupila cijeli hotel u potpunosti. Ispred hotela su nas čekali autobusi spremni za polazak, a turski turisti koji su došli posjetiti našu lijepu Bosnu i Hercegovinu izlazili su u grupicama od po 10-15 ljudi. Vrijedni vodiči su se stavili na raspolaganje i sukladno spiskovima veoma su brzo i efikasno smjestili sve putnika u autobuse. Nakon ukrcaja putnika krenuli smo put Mostara.

Prva pauza i prvi obilazak bila je u Konjicu. Viševjekovna stara ćuprija u Konjicu je oduševila sve prisutne i nakon pola sata nastavili smo naš put dalje. U restoranu Bagrem naši putnici su iskoristili priliku da se malo osvježe.

Nakon kratke pauzice nastavili smo put ka Počitelju, gdje se ekipa zadržava 30 do 45 minuta. Nakon obilaska Počitelja vratili smo se ka neizbježnim Blagaju i Buni, gdje je već bio rezervisan ručak. Gosti su uživali tokom ručka pored vode, a neki od njih su iskoristili priliku i da obave molitvu u nekom od mesdžida. Nakon ručka i obavljenje molitve uslijedio je obilazak Blagaja i slobodno vrijeme za kupovinu suvenira.naslo (4)Za Mostar se krenulo oko 15:00 h. Dolaskom u Mostar vodiči su preuzeli glavnu ulogu objašnjavajući historiju grada, dok odlazak na Stari most nikog nije ostavio ravnodušnim. Nakon obilaska grada, fotografisanja i kupovine suvenira u zakazano vrijeme se krenulo prema Jablanici, gdje je bila zakazana večera u Restoranu Kovačević za ovu veliku grupu.

Večera je zakazana za 19:00 h, ali vozači su profesionalno odradili svoj dio posla, pa se cijela grupa našla u restoranu čak i 10-15 minuta ranije.

Ljubazno osoblje restorana, vlasnik i vodiči smjestili su goste kako ne bi bilo nikakvih zamjerki na ovom divnom proputovanju. Svim gostima je za večeru spremljeno tradicionalno bosansko jelo janje sa ražnja uz krompir ispod sača te neko od pića po želji. Nakon glavnog jela svi putnici su dobili neko od tradicionalnih bosanskih slatkih jela kao što je hurmašica, jabukovača itd.naslo (1)Nakon završenog jela, autobusi kreću polako put Sarajeva u razmaku od 10 do 15 minuta. Dolaskom u Sarajevo završava se i naslo (3)naše proputovanje lijepom Hercegovinom kojom su naši turisti očarani, a organizator zadovoljan kao i mi, pošto je cijelo putovanje prošlo bez ikakvih problema i incidenata.

U razgovoru sa vlasnikom agencije saznali smo da je turistička agencija Lambada potpisala ugovore sa nekoliko većih turističkih agencija iz Turske, od kojih posebno vrijedi istaći Hitit tour, te da im je veoma drago što su dio incoming ekipe koja dovodi turiste u našu Bosnu i Hercegovinu, koja zaista ima puno toga za pokazati.

Lambadi želimo mnogo sreće u daljem poslu te se nadamo da će se ovo naše dugogodišnje partnerstvo i dalje nastaviti. Još jednom SVAKA ČAST od ekipe BHBus.ba.

Kako sve to izgledalo pogledajte u velikoj foto-galeriji:

Autor: Enes Čehajić