Naslovnica Ekskluzivno Još tri MANekena u floti Biss toursa!

Još tri MANekena u floti Biss toursa!

11298
0
PODIJELI

nasl (4)Biss tours iz Zenice je bio poznat po njegovanju tradicije brenda Neoplan, međutim početkom 2000-ih dolaze prvi MAN Lion's Coach modeli i sve počinje da se mijenja. Danas okosncu voznog parka čine upravo ovi modeli, dok su Neoplani malo gurnuti na stranu, ali je i dalje sve u okviru NeoMan porodice.

Od prije par dana Biss tours porodica je bogatija za tri nova člana – tri nova MANekena. Naravno, radi se o već isprobanom i provjerenom vozilu MAN Lion's Coach. lz kompanije su poručili da su se ponovo oprijedijelili upravo za ovaj autobus zbog svoje izdržljvosti, ekonomičnosti i činjenice da u prošlosti nisu imali negativnih iskustava sa njima, kao ni putnici koji su zadovoljni uslugama koje pruža ova kompanija. lnače, MAN Lion's Coach je zbog svojih karakteristika, cijene i post-prodajnih usluga postao veoma raširen model u našoj zemlji, kako u firmama koje se bave linijskim prevozom tako i u firmama koje rade isključivo vanlinijski prevoz.nasl (3)Nova tri vozila su kupljena u MAN TopUsed centru u Turskoj, a cijeli proces je olakšala kompanija UBE store d.o.o. Tuzla, koji je novi dostavljač rabljenih i novih vozila za Bosnu  i Hercegovinu. Ova kompanija, na čelu sa direktorom Edinom Uzeirbegovićem, je riješlla svu potrebnu papirologiju, transport i carinske tehničke stvari. Također, ova kompanija je radila i na Otokar Sultanu od Farre tours iz Sarajeva, a u pripremi su isporuke i još nekoliko vozila.

Prilikom naše posjete, zatekli smo dva od tri vozila, pošto je jedno već otišlo na put, tačnije za Beč. To nas je obradovalo i rastužilo u isti momenat, jer dobro je da posla ima, ali nismo mogli obaviti kompletno fotografisanje. Zatečeni dvojac se pripemao također za putovanje, jer oni večeras idu put Graca. Pošto su autobusi stigli iz MAN TopUsed Centra to znači da su u besprijekornom stanju kako tehnički tako i vizuelno. Sva tri vozla su 2012. godina i prešla su svega između 280 000 i 360 000 km, što je za naše uslove i više nego odlično. Autobusi ispunjavaju Euro 5 standarde izduvnih gasova, pogoni ih motor jačine 400 konjskh snaga i opremljeni su sa ručnim mjenjačima.nasl (1)Vozila imaju vrhunsku opremu, počev od kreveta za vozače, klima uređaja, prostora za putnike, kuhinje pa sve do navigacije i sigurosnih sistema. Međutim, poseban naglasak je na sjedištima koja su u sva tri vozila zaista vrhunska. Nema sumnje da će putnici, bez obzira na destinaciju, imati vrhunsko putovanje na ovim sjedištima. Dva vozila su opremljena sa 49 sjedišta, dok je treće vozilo ukupnog kapaciteta od 47 sjedišta. Upravo ovaj autobus sa 47 sjedšta ima posebnu opremu koju čine monitori u sjedištima. Ovaj vid usluge je dosta rijedak na našim prostorima te je ovaj autobus tek četvrti u BiH koji nudi ovaj vid usluge. Putnici imaju mogućnost da individualno biraju između nekoliko TV kanala, a ako nisu zadovoljni izborom kanala, imaju mogućnost da preko USB priključka gledaju svoj vlastiti sadržaj i slušaju omiljenu muziku.nasl (2)Nema sumnje da je Biss tours ovim akvizicijama podigao svoju uslugu na jedan veći i  kvalitetniji nivo, što će putnici svakako znati prepoznati i cijeniti. Ovom prilikom smo kompaniji ostavili i naše naljepnice koje će, nadamo se, uskoro krasiti neke od MANekena u floti. Ekipa portala BHBus.ba želi puno sreće sa novim vozilima i posebno veliki pozdrav ide za vrijednu ekipu koja je danas pripremala i spremala autobuse kako bi što bolje i kvaltetnije odgovorili na sve zahtjeve koji budu pred njima.