Naslovnica Ekskluzivno Tri MAN Lion's City za Centrotrans-Eurolines

Tri MAN Lion's City za Centrotrans-Eurolines

3662
0
PODIJELI

DSC05301Prethodnih dana kompanija Centrotrans-Eurolines iz Sarajeva je dodatno osnažila svoj vozni park sa tri gradska autobusa. Radi se o modelu MAN Lion's City NL 313 (A21), koji su nabavljeni preko kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo. Ova moderna i kvalitetna vozila su proizvođača MAN i ona dugi niz godina čine okosnicu gradskog saobraćaja mnogih evropskih gradova.

Vozila imaju dvije osovine i dužinu od 11950 mm, širinu od 2500 mm te visinu od 2985 mm. Dvoja široka dvokrilna vrata će zasigurno ubrzati i olakšati protok putnika, posebno u popodnevnim saobraćajnim gužvama. Ukupni kapacitet vozila je 85 putnika, od čega je 39 mjesta za sjedenje. Svi su opremljeni sa motorom jačine 310 konjskih snaga i automatskim mjenjačem. Od ostale opreme vrijedi spomenuti klima uređaj, standardno grijanje – Webasto, intarder, retarder, ABS sistem, displej i rampu za invalidska i dječija kolica.

Centrotranas-Eurolines već od ranije u svom voznom parku ima ovakav tip vozila, koji se u eksploataciji pokazao veoma uspješnim. Zbog toga je i odlučeno da se vozni park u gradskom segmentu pojača sa još tri ovakva vozila. Ova isporuka je znak dalje uspješnje i kvalitetne dugogodišnje saradnje između kompanija Sejari d.o.o. Sarajevo i Centrotrans-Eurolines. “Ne sumnjamo da će i ovi novi „lavovi“ doprinijeti podizanju kvalitete usluge prevoza u Kantonu Sarajevu, ali i šire, na linijama koje obavlja Centrotrans-Eurolines”, poručeno je iz kompanije Sejari d.o.o. Sarajevo.

Sejari d.o.o. Sarajevo je generalni zastupnik, distributer i serviser poznatih svjetskih marki MAN, NEOPLAN, ISUZU i KRONE za Bosnu i Hercegovinu.