Naslovnica Novosti Deset Neoplana za Christian tour

Deset Neoplana za Christian tour

2464
0
PODIJELI

“Za nas Rumunija ima ogroman potencijal kada su u pitanju turistički autobusi, sa trenutnom potražnjom od nekoliko stotina jedinica”, kazao je Miloš Vujanović, predsjednik Uprave MAN uvoznika u Rumunjskoj, DHMZ Truck & Bus grupe o stanju na tržištu. “Prema tome, mi smo i više nego oduševljeni da imamo Christian Tour, koji je jedan od najvažnijih rumunskih prevoznika, među našim klijentima”, nastavio je Vujanović.Clipboard02Narudžba je podrazumijevala Neoplan Citylinere kao i Neoplan Tourlinere, a oba modela su poznati po svom nivou udobnosti o čemu govore i priznanja kao što je prošlogodišnje IBC Award (International Bus & Coach Competition). Moderni, udobni i optimalno opremljeni kako bi zadovoljili zahtjevne potrebe kupaca, Neoplan turistički autobusi imaju premium sjedišta, Wi-Fi, 220 V utičnice i LCD monitore. Materijali koji su se koristili za unutrašnje uređenje i završnu obradu odražavaju visoke standarde kvalitete. Kako bi se osigurao izvanredan nivo udobnosti i sigurnosti putnika, vozila su dodatno opremljena sveobuhvatnim rasponom sistema pomoći kao što su LGS, EBA , EfficientCruise prediktivni tempomat, ESP i MAN Multimedia Coach navigacijski sistem.

Međutim, Christian tour se nije odlučio za Neoplan samo zbog visoke kvalitete, nego i zbog ukupnog troška vlasništva (TCO – Total Cost of Ownership). “Uz visoku kvalitetu, jedan od dodatnih razloga za kupovinu ovih vozila su i njihovi optimiziranim troškovi rada. Vozila imaju smanjenu potrošnju goriva, što ne samo da je presudni faktor u izračunavanju ukupnih troškova po kilometru, već također znači da ćemo imati koristi i od nižih cestarina koje se primjenjuju za Euro 6 vozila u nekim zemljama Europe”, izjavio je Marius Pandel, direktor Christian Tour Grupe.

Vozila će biti brendirana sa natpisom Memento i uglavnom će obavljati vanredne dugolinijske prevoze, ali će po potrebi raditi i ostale prevoze za koje je zadužena ova rumunska kompanija. Christian Tour je jedna od najvećih i najvažnijih rumunskih turističkih kompanija, koja posluje i izvan granica. Iz tog razloga, kompanija ima podružnice u različitim evropskim zemljama poput Velike Britanije, Španije, Grčke, Poljske, Srbije, Mađarske i Moldavije.