Naslovnica Novosti Općina Hadžići donirala minibus GRASu

Općina Hadžići donirala minibus GRASu

2476
0
PODIJELI

Nakon što je prije četiri mjeseca donirala minibus FK Radnik Hadžići, Općina Hadžići je donirala još jedan minibus ovaj put gradskom prevozniku GRAS. Općinski načelnik Hamdo Ejubović sastao se danas u Hadžićima sa delegacijom JKP GRAS Sarajevo te im tom prilikom uručio ključeve minibusa vrijednog 55.000 KM. Vozilo, Isuzu Turquoise Interurban, će se saobraćati na relaciji Hadžići-Pazarić-Lokve. Ovo je kontinuirana podrška Općine Hadžići preduzeću GRAS s ciljem poboljšanja usluga javnog prijevoza na području općine Hadžići.4“Danas GRASu predajmo na upotrebu ovaj minubus vrijedan 55.000 KM s ciljem poboljšanja voznog parka i usluga prijevoza građana na našoj općini. Dolazi zima i želimo da, prevashodno naši đaci, ali i ostali građani koji koriste javni prijevoz imaju sigurno vozilo. Nadam se da će GRAS sa svoje strane preduzeti mjere da obnovi svoje resurse i popravi situaciju u kojoj se trenutno nalazi. Planirali smo da se ovaj minubus saobraća na linji Hadžići-Mokrine, međutim, karakteristike to ne dozvoljavaju. Za iduću godinu raspisat ćemo tender za vozilo koje može podnijeti tešku relaciju Hadžići-Mokrine i na taj način poboljšati i ovu saobraćajnu liniju”, kazao je načelnik Ejubović.

“Zahvaljujemo se Općini Hadžići, Općinskom načelniku Hamdi Ejuboviću na ovoj izuzetno vrijednoj donaciji. Našem preduzeću je svaka pomoć dobro došla. Nadam se da ćemo na ovaj način poboljšati usluge javnog prijevoza na području općine Hadžići”, rekao je Međedović Senad, izvršni direktor za autobuski i minibuski saobraćaj.

Općina Hadžići ranijih godina je redovno donirala rezervne dijelove i nove gume za potrebe KJKP GRAS Sarajevo kako bi se održao postojeći red vožnje.

izvor: hadzici.ba