Naslovnica Ekskluzivno Jaka postava Otokara na IAA 2016

Jaka postava Otokara na IAA 2016

2622
0
PODIJELI

Kao najprodavaniji turski proizvođač autobusa u posljednjih šest godina, Otokar je na 66. IAA sajmu u Hanoveru izložio svoje autobuse od 7 do 12 metara. Nakon što je povećao izvoz od 35% u prvih osam mjeseci 2016. godine, Otokar je postao najuspješniji turski proizvođač autobusa u Evropi, sa stalnim povećanjem prodaje i post-prodajnih usluga.1Otokar je kompanija u okviru Koç Group, a trenutno izvoze autobuse u više od 45 zemalja. Kompanija je imala zapažen nastup na ovogodišnjem IAA sajmu komercijalnih vozila sa autobusima u rasponu od 7 do 12 metara. Predstavljeni su gradski autobusi i turistički autobusi Navigo T, Vectio T, Territo U i Kent C, a svi su pohvalili njihov dizajn, tehnologije, trajnost i ergonomiju.

Govoreći na konferenciji za novinare na dan otvaranja sajma, Otokar Europe SAS Marketing menadžer, Denis Toublanc, je objasnio da Otokar svoju strategiju u Evropi provodi kroz kompaniju Otokar Europe, koja je osnovana 2011. godine u Francuskoj, sa ciljem širenja na evropskom tržištu. “Do sada, 2016. godina je bila veoma produktivna godina za nas. Otokar je nastavio širiti svoje prisustvo širom Evrope. Prodaja autobusa u Evropi je u ovoj godini porasla za 35%. Uz stalni rad na našoj prodaji i post-prodajnoj mreži, postali smo najuspješniji turski brend u Evropi”, dodao je Toublanc te nastavio: “Otokar je bio na prvom mjestu u segmentu izvoza malih autobusa iz Turske u 2015. godini, a taj trend je nastavljen i na evropskom tržištu tokom prvih osam mjeseci ove godine. Izdvojio bih tržišta u Francuskoj, Italiji, Njemačkoj, Rumuniji i Malti kao ona koja su vrijedna pažnje”.fDenis Toublanc je iznio detaljne informacije i o poslovnim događanjima u Turskoj, te naglasio činjenicu da Otokar ima najveći portolij proizvoda u rasponu od 7 do 18,75 metara dužine i sa različitim osobnim mogućnostima. Konstatujući da se autobusko tržište u Turskoj sužava, Toublanc je rekao: “Unatoč kretanjima na tržištu, jedan od četiri prodana autobusa u Turskoj je i dalje Otokar. Kao vodeći brend u segmentu vozila od 7 metara u Evropi i Turskoj, Otokaru je dodijeljen ugovor za nabavu 100 zglobnih autobusa za Izmir”.

Otokar je prisutan i u Bosni i Hercegovini preko kompanije UBE Store Tuzla, a više informacija možete naći na njihovoj stranici www.ubestore.com

U nastavku je fotogalerija slika koje smo dobili ekskluzivno sa Otokarovog štanda: