Naslovnica Ekskluzivno ”GIPS” DD Tuzla prvi u BiH uveo autobuse na prirodni plin

”GIPS” DD Tuzla prvi u BiH uveo autobuse na prirodni plin

4082
0
PODIJELI

U skladu sa najvišim standardima koji se primjenjuju u svim modernim evropskim gradovima, kompanija ”GIPS“ DD Tuzla, u svoj vozni park je uvrstila autobuse koji za pogon motora koriste komprimirani prirodni plin – CNG pogon.Kao društveno odgovorna kompanija, “GIPS” DD Tuzla je prepoznala veliki problem zagađenosti zraka u Tuzli kao i okolnim gradovima zbog čega je investirala u autobuse na prirodni plin, čime se doprinosi smanjenu lokalnog zagađenja zraka.
Kompanija “GIPS” DD Tuzla je osnovana 1957. godine i od tog dana pa sve do danas pruža usluge prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju. Nakon što je “Junuzović-kopex” 2014. godine postao većinski vlasnik ove kompanije, nova vlasnička sruktura je prepoznala neophodnost modernizacije cjelokupnog poslovanja kompanije ”GIPS” DD Tuzla.

dscn1385U proteklom periodu “GIPS” DD Tuzla je pustio u saobraćaj 50 autobusa na prirodni plin, što znači da 50% voznog parka ove kompanije čine CNG autobusi.
”Ponosni smo što je “GIPS” DD Tuzla prvi, a trenutno i jedini grad u BiH koji je uveo u svakodnevnu upotrebu autobuse na CNG pogon.

naslovna-1

Na ovaj način se Tuzla u ovom segmentu može mjeriti sa brojnim gradovima Evrope u kojima se javni prevoz putnika obavlja na ekološki prihvatljiv način. Hvala svim putnicima koji koriste ekološki prihvatljive i moderne autobuse ”GIPS”-a jer na taj način i oni doprinose smanjenju zagađenosti zraka i poboljšanju kvalitete života u našem gradu.” – izjavio je Emir Begić – direktor kompanije ”GIPS” DD Tuzla.
U narednom periodu je u planu da cjelokupni vozni park čine CNG autobusi, a juče je pušten u saobraćaj prvi brendirani autobus zanimljivog slogana: ”Ne stvaram dim, prema prirodi sam fin jer vozim na prirodni plin!”

 

Izvor: gipstk.com