Naslovnica Ekskluzivno Damy tours nastavio obnavljanje voznog parka

Damy tours nastavio obnavljanje voznog parka

5705
0
PODIJELI

Nakon što je u aprilu stigao Neoplan Cityliner N1116/3 HC, kompanija Damy tours iz Sarajeva je godinu zaključila sa još jednom prinovom i još jednim Neoplanom. Ovaj put se radi o troosovinskom modelu Neoplan Starliner N 516/3 SHD HC.nas-2Ekipi Portala BHBus.ba vlasnici firme, Damir i Amir Zeba, su pokazali autobus i iznijeli su svoje kratke impresije. Na prvi pogled autobus izgleda zaista sjajno, što zbog činjenice da sa tri osovine izgleda grandiozni što zbog naranđaste boje koja će biti garant da će se Damy tour lako uočiti na bilo kojem mjestu gdje bude vozio. Također, promjenen je i font natpisa što sve u svemu daje odličan vizuelni dojam.

Što se tiče autobusa radi se o već provjerenom modelu Starliner, koji je uveo pravu revoluciju u svijet autobusa i koji je i dan danas veoma zapažen gdje god da se pojavi. S obzirom na prethodno pozitivno iskustvo sa autobusima iz NeoMan grupe i njihov dijapazon rada, gdje veliki udio čine vanlinijske vožnje i rad u turizmu, Damir i Amir su se složili da je Neoplan pravi izbor pošto zadovoljava sve ukuse i zahtjeve koji se tiče izgleda, komfora i sigurnosti.nas-3Novi ljepotan u floti ima nešto malo preko 600 000 km, automatski mjenjač i motor od 460 KS. Pošto je vozilo kupljeno prvenstveno radi povećanja posla u sektoru turizma pazilo se i na unutrašnje uređenje. O tome svjedoči odličnih 53 Kiel sjedišta, sa kožnim naglavcima i podebljanim bočnim stranama i koja imaju sasvim dovoljno prostora za noge. Tako će putnici moći uživati kako u kraćim tako i u dužim putovanjima. Vrijedi svakako spomenuti i odličnu audio/video opremu, jak klima uređaj, toalet i kuhinju. Udobnost je zagarantovana u ovom vozilu, a o sigurnosti će se pobrinuti ABS, ESP i ostali sigurosni sistemi.nas-1Vlasnici su nam za kraj istakli da su jako zadovoljni kako je ljetna sezona prošla, te da je i ova zimska za sada obećavajuća. Također, napomenuli su da je ovaj Starliner znak novog kursa firme Damy tours koja najavljuje još veće prisustvo u sektoru turizma, a za početak iduće godine najavljena je i još jedna prinova.

Ekipa Portala BHBus.ba želi Damir i Amiru, kao i svim uposlenim firme Damy tours, puno uspjeha i sreće sa novim vozilom te im ponovo najavljujemo skori dolazak.

Enes Čehajić