Naslovnica Novosti BHBus Patrola: Posjeta Zagrebu i sajmu Interliber sa Just Go Travel

BHBus Patrola: Posjeta Zagrebu i sajmu Interliber sa Just Go Travel

3315
0
PODIJELI

Ekipa Portala BHBus.ba je prošlosedmični sajam knjige Interliber u Zagrebu iskoristila za još jednu BHBus Patrolu. Ovoga puta govorimo o potpuno novoj turističkoj agenciji, koja je u punom razvoju i bilježi jako dobro poslovanje od nedavnog osnivanja.15138511_1738263489831497_807643216425837068_oTuristička agencija Just Go Travel sa sjedištem u Živinicama nudi izuzetnu i raznovrsnu ponudu svih tipova putovanja i destinacija. Bitno je napomenuti da je ova agencija sastavljena od mladog, ali veoma iskusnog osoblja. Domaćin našeg putovanja bio je Mahir Rakovac, koji je i sam kreator ideje Just Go Travel.

Ruta našeg putovanja bila je od Živinica preko Tuzle, Gračanice ka našoj zadnjoj destinaciji Zagrebu. Za prevoz putnika bili su zadužena vozila kompanije Bundavica iz Tuzle.

U 05:00 sati bez ikakvog dodatnog čekanja krenuli smo lagano put Zagreba. U Tuzli, tačnije našoj usputnoj stanici pridružio se veliki dio ekipe. Laganom vožnjom vozimo se preko Lukavca do Gračanice kako bi upotpunili brojno stanje. Nakon kompletiranja grupe u Gračanici, gospodin Rakovac upoznaje svoje putnike sa programom cijelog putovanja.

Nakon 2 sata vožnje pravi se 20 minutna pauza na benziskoj pumpi Nada u Derventi, a to vrijeme se koristi za popunjavanje papirologije i ispijanje jutarnje kafe za početak uspješnog dana.

Na graničnom prelazu Bosanski Brod-Slavonski Brod nakon dužeg čekanja ulazimo u Republiku Hrvatsku. Vožnja se nastavlja autoputem A3 (Bregana-Bajakovo) sa još jednom pauzom prije samog dolaska u prestolnicu Republike Hrvatske.

Naš drugi dio BHBus.ba je već spremno dočekao putnike koji su stigli u Zagreb. Pri samom ulasku u grad Zagreb, gospodin Rakovac je napravio historijski osvrt grada Zagreba te je putnicima objasnio sve znamenitosti ovoga grada.dscn5806Kako je u programu putovanja bilo i naglašeno, dio putnika koji nije bio zainteresovan za posjetu sajmu Interliber otišao je u centar grada u šetnju, a drugi dio je krenuo prema Zagrebačkom velesajmu. Mogli smo da primjetimo oduševljenje na licima svih putnika pri samom dolasku u grad.

Nakon izlaska prve grupe putnika na poznatom Kaptolu, drugi dio ide na Velesajam. Obje grupe su imale po dva sata slobodnog vremena, kako oni u šetnji gradom tako i oni koji su posjetili sajam knjiga. U 16:00 sati autobus kreće sa Kaptola te kupeći grupu na velesajmu krećemo prema šoping centru Arena, gdje je boravak planiran do 20 sati. Pri samom dolasku u Arena Centar iskoristili smo vrijeme da pored šopinga napravimo i kratki razgovor sa putnicom Mirelom Kulo.

Koliko često koristite slobodno vrijeme za putovanja?
– Sve u skladu sa privatnim obavezama, ali nađem i slobodnog vremena za poneki jednodnevni izleti kao i višednevni.

Da li ste zadovoljni uslugom i organizacijom putovanja turističke agencije Just Go Travel?
– Naravno da jesam. Mahira poznajem poprilično dugo, od njegovog angažmana u drugim turističkim agencijama i svaki puta sa velikom radošću putujem sa njim. Naglasila bih da sam jako puno slobodnog vremena provela na raznim destinacijama sa raznim agencijama i turističkim vodičima. Putovanje sa Mahirom i njegovom agencijom bih preporučila svima, jer je ono unikatno zbog posebnog načina na koji Mahir predstavi svaku destinaciju.

Planirate li ponovno neko novo putovanje sa agencijom Just Go Travel?
– Da, naravno. Trenutno sam u jednoj slatkoj dilemi u odabiru jedne od novih destinacija iz ponude Just Go Travel.

Gospođa Kulo je nakon našeg razgovora hitrim korakom požurila u šoping.

Željeli bismo da napomenemo i pohvalimo cijelu grupu, koja je na dogovoreno mjesto došla i prije zakazanog vremena, što je omogućilo i raniji povratak kući u Bosnu i Hercegovinu.

Za sami kraj iskoristili bi priliku da se zahvalimo gospodinu Mahiru Rakovcu, našem domaćinu na ovom predivnom putovanju i da poželimo puno uspjeha u budućem poslovanju i naravno nastavku naše sjajne saradnje.