Naslovnica Ekskluzivno Centrotrans-Eurolines predstavio nove autobuse

Centrotrans-Eurolines predstavio nove autobuse

4517
0
PODIJELI

dscn0121Vozni park kompanije Centrotrans-Eurolines iz Sarajeva odnedavno je bogatiji je za četiri nova autobusa. Riječ je četiri autobusa marke MAN i to dva dvoosovinska i dva troosovinska Lion's Coach modela. Na press konferenciji pored njih bio je izložen i jedan autobus marke Ayats, koji je prethodno nabavljen. Ukupna investicija u ovih pet vozila iznosi 2,7 miliona KM.

Dok smo o dvoosovinskim MANekenima već ranije pisali tokom mjeseca, ovo je bila odlična prilika i da našim čitaocima predstavimo i “veliku braću”. Novi troosovinci su isporučeni u standardnoj konfiguraciji sjedišta 57+1+1, međutim najavljeno je da će jedan raditi na liniji za Pariz pa će zbog toga pretrpjeti određene izmjene. Izmjene se odnose na broj sjedišta koji će biti smanjen kako bi putnici na ovoj jako dugoj liniji imali maksimalan komfor i udobnost. dscn0149Autobusi imaju Euro 6 MAN motor najnovije generacije uparen sa ručnim mjenjačem te ZF intarderom, retarderom i tempomatom. Autobusi predstavljaju zadnju riječ tehnologije pa su opremljeni sa svim značajkama kako bi se putnici osjećali udobno i sigurno tokom putovanja. To znači da na polju sigurnosti autobusi su opremljeni sa sistemima poput Electronic Brake System (EBS) sa ABS/ASR, Electronic stability program (ESP), Lane guard system (LGS), Emergency Brake Assist (EBA) i drugim. Oni će se pobrinuti da svako putovanje bude sigurno i efikasno.dscn0137U segmentu udobnosti i komfora putnici mogu računati na kvalitetnu audio/video opremu, klima uređaj, kafe aparat, WC i drugu sofisticiranu opremu koja će dodatno unaprijediti uslugu i kvalitet prijevoza na linijama Centrotrans-Eurolinesa. Također, bitno je spomenuti i da su vozila opremljena sa MMC (Multi Media Coach) Multimedia setom kojeg čini sa navigacija za cijelu Europu i mogućnošću prenosa podataka na monitore i vanjske AUX/USB uređaje te kamerom na drugim vratima.

Još jedna stvar koja nove MANekene izdvaja od prethodnika u voznom parku su i utičnice od 230 V, što će za putnike biti posebno značajno na linijama prema inostranstvu i na dužim turističkim turama.dscn0195Nove autobuse predstavio je generalni direktor kompanije Centrotrans-Eurolines, Safudin Čengić koji je ovom prilikom istakao: „Novi autobusi namijenjeni su za međunarodne linije prema Njemačkoj, Austriji i Francuskoj. Nabavkom ovih vozila finalizirana je investicija kupovine autobusa za 2016. godinu, u kojoj je kupljeno ukupno 24 autobusa za gradski, međugradski i međunarodni prijevoz. Naša kompanija je ove godine poslovala izuzetno pozitivno, te su ukupne investicije za 2016. godinu iznosile cca. 10 miliona KM. Novi autobusi namijenjeni su za pružanje još kvalitetnije usluge na međunarodnim linijama“.