Naslovnica Ekskluzivno Presto Beograd kupio zgloblne Neoplane

Presto Beograd kupio zgloblne Neoplane

3912
0
PODIJELI

Protekla godina je za kompaniju Presto iz Beograda bila zasigurno jedna od boljih u njihovoj historiji, koja broji više od 15 godina. Krajem prošle godine stigla su pojačanja za gradski i turistički sektor o kojim smo pisali. Trend obnove voznog parka nastavljen je i ove godine, a najnovije prinove u floti se odnose na gradski sektor.2016-11-26-15-26-27Nakon povećanja obima posla na gradskim i prigradskim linijama, logičan slijed je bila obnova voznog parka. Tako su vozni park obogatila dva Neoplan Centroliner Evolution N4522 modela. Vozila su 2005. godište i kupljeni su od Branislava Vajagića. Vozila su radila su u Pforzheimu u Njemačkoj i u izvrsnom su vizuelno-tehničkom stanju.

Opremljena su MANovim motorom snage 265 kw i ispunjavaju Euro 4 standardne štetnih emisija. Pošto se radi o gradskom autobusu imaju automatske mjenjače i to proizvođača Voith. Kapacitet im je 154 putnika, a brz protok putnika osiguraće troja vrata. Novi autobusi će početi sa radom, na potezu 600, početkom nove godine, a do tada će biti u garaži. Tu će ih dodatno srediti i pripremiti i da u rad uđu maksimalno sređeni i spremni.

Gospodin Nebojša Lukić, direktor Presto Beograd, rekao nam je da pored ovih zglobova, u firmu uskoro stiže i potpuno novi Sprinter, koji je već kupljen i nalazi se kod Ristića u Ivanjici na prepravci. Značajno je spomenuti i da je došlo do ulaganja i u infrastrukturu, tj. parking u krugu garaže je značajno proširen, a uskoro se kreće i sa izgradnjom infrastrukturnih objekata na tom dijelu garaže.

Na naše pitanje o komentaru ove godine gospodin Lukić nam je rekao da je školski turizam (ekskurzije i izleti) zabilježio izuzetan uspjeh, jer se broj vožnji povećao za otprilike 20% odnosu na prošlu godinu. Rukovodstvo je zadovoljn i gradskim sektorom, gdje je u toku ugradnja kamera u sva vozila. Za kraj su nam rekli da je u planu i jedan projekat sa vozilima manjeg kapacitet kao i, da ako se turističke agencije malo uozbilje, možda napokon stigne i nešto veće, ali to će već biti prilika za neku drugu priču.

Rukovodstvu Presto Beograd želimo puno sreće sa novim prinovama i jedva čekamo nove informacije iz firme. Zahvaljujemo se i Milošu za informacije i slike.