Naslovnica Ekskluzivno BHBus u posjeti firmi Sudex bus iz Gradačca

BHBus u posjeti firmi Sudex bus iz Gradačca

7476
0
PODIJELI

Kraj ove godine obilježit ćemo još jednom posjetom. Ovog puta donosimo Vam reportažu o firmi Sudex Bus iz Gradačca. Domaćin naše posjete bio je gospodin Suad Mešić, jedan od vlasnika firme.Sudex bus je firma koja se bavi prevozom putnika još od 1988. godine. Sjedište firme je u Gradačcu u ul. Sarajevska bb, dok se turistička poslovnica, koja djeluje u okviru firme nalazi se na adresi H.K. Gradaščevića bb (zgrada Gradačačkog sajma – skenderija). Ratna dešavanja u BiH u periodu 1992. – 1995. godine su nakratko zaustavila razvoj firme, a svoje poslovne aktivnosti ponovo započinje 1996. godine.

U okviru svojih aktivnosti Sudex bus obavlja prevoz putnika na redovnim autobuskim linijama na području Tuzlanskog kantona i vanredni prevoz u zemlji i inostranstvu. Turistička agencija koja djeluje u okviru firme svake godine organizira veliki broj aranžmana vezanih za ljetovanja, zimovanja, vjerska putovanja itd. Pored ovih aktivnosti, firma se bavi i kupo-prodajom polovnih autobusa.

Zahvaljujući dobrom imidžu i stalnim ulaganjem u obrazovanje i obuku uposlenika, firma se nalazi u kontinuiranom razvoju i iz godine u godinu zauzima sve značajnije mjesto na tržištu prevoza putnika i turističkih usluga.

Osim naše posjete i upoznavanja naših pratitelja sa firmom Sudex bus, još jedan razlog za dolazak u Gradačac je bilo i proširenje voznog parka. Naime, nedavno se rukovodstvo firme odlučilo za nabavku novog autobusa, a izbor je pao na Setru 315 H, model koji se ne viđa baš tako često na našim cestama.Ovaj model predstavlja specijalizirani model za međugradski prevoz putnika, s tim da ima mogućnost i prevoz putnika na relacijama do 500 kilometara. Vozilo ima Euro3 normu izduvnih gasova, a smještajni kapacitet iznosi 59+2. Jako je bitno istaknuti i veoma malu pređenu kilometražu vozila, koja iznosi 550 000 km za vozilo iz 2002. godine. Ono što posebno fascinira jeste i činjenica da uprkos velikom broju sjedišta za vozilo na dvije osovine, sjedišta su veoma udobna, a i razmak između sjedišta je sasvim pristojan.

“Prvenstveni razlog kupovine ovog vozila jeste, podmlađivanje voznog parka i poboljšanje udubnosti putnicima koji svakodnevno putuju na relaciji Biberovo Brdo-Gradačac” – istakao je gospodin Mešić. Na naše pitanje možemo li očekivati još prinova u voznom parku, gospodin Mešić je dao potvrdao, ali zagonetan odgovor: “Naravno. U toku je potraga za vozilom koje će da dodatno poboljšati i uljepšati flotu firme Sudex Bus”, ostavljajući nam na maštu o kakvom se vozilu radi, ali sigurni smo da ćemo ponovo među prvim saznati i tu informaciju.

Na samom kraju zahvalili bi se gospodinu Mešiću, kao i osoblju firme Sudex Bus na ugodnom gostoprimstvu. Na kraju bismo preporučili da pogledate i fotogaleriju koju smo vam pripremili: