Naslovnica Novosti Lasta dobila 10 novih crvenih čeških autobusa

Lasta dobila 10 novih crvenih čeških autobusa

3440
0
PODIJELI

Saobraćajno preduzeće Lasta Beograd obnovilo je svoj vozni park novim solo autobusima marke SOR, koji će biti anagažovani na prigradskim linijama. U prostorijama Laste danas je održana promocija prvih deset vozila, koji predstavljaju samo dio isporuke od ukupno 100 autobusa, koji će biti isporučeni tokom 2017. i 2018. godine, a o čemu smo već ranije pisali na portalu.

Nabavka novih vozila vrši se pod najpovoljnijim kreditnim uslovima iz sredstava Češke ČSOB Banke, a ukupna vrednost investicije je 14 miliona eura. Lasta u svom voznom parku već poseduje 128 autobusa marke SOR i u dosadašnjoj eksploataciji oni su se pokazali kao idealan tip vozila za prigradski saobraćaj u Beogradu i Srbiji, zbog čega je i nastavljena dugogodišnja saradnja sa navedenom češkom kompanijom.

Autobusi su klimatizovani i posjeduju informativne sisteme odnosno displeje sa brojem i nazivom linije, kao i sistem za automatsko brojanje putnika, elektronski sistem kontrole kočenja EBS, isporučeni su u crvenoj boji i ispunjavaju sve kriterije propisane tenderskom dokumentacijom za prigradski prevoz Grada Beograda.

izvor: blic.rs