Naslovnica Ekskluzivno Neoplan Cityliner pojačao vozni park Super Stara

Neoplan Cityliner pojačao vozni park Super Stara

4756
0
PODIJELI

Za kraj ove godine odlučili smo da vam predstavimo posljednje i najnovije pojačanje u voznom parku prevozničke kompanije Super Star Mostar. Prilikom naše posljednje posjete gospodin Soldo nam je otkrio da bi u vozni park mogao uskoro stići jedan Neoplan novije generacije. Pošto je kompanija dokazani fan Neoplana, odabir je sužen na Starliner ili Cityliner. Konačana odluka je glasila: Cityliner, model koji ima dugu tradiciju i odlične rezultate.Odlučeno je da vozilo bude sa tri ososvine, pa je u Njemačkoj kupljen Cityliner N1217 HDC. Dakle, radi se o troosovinskoj izvedbi dužine 12,99 metara, širine 2,55 i visine 3,68 metara. Vozilo je proizvedeno 2007., a prva registracija je bila 2008. godine dok na satu ima oko 770 000 pređenih  kilometara. Vozilo ima 12-stepeni automatski mjenjač, dok se pod poklopcem nalazi MANov Euro 4 motorom sa 440 konjskih snaga (324 kW).

Što se tiče užitka u vožnji, njega garantuje 53+2 Kiel sjedišta, kod kojih su nasloni za glavu presvučeni kožom. Bitno je napomenuti da je vozilo opremljeno i sa 24 utičnice od 220V, te 5 video nadzornih kamera koje služe za pratnju na putu koji  se može prikazivati putem dva LCD monitora, kojim je opremljena ova lađa. Od popratne opreme sadržano je individualno osvjetljenje u unutrašnjosti, CD-MP3 player, navigacija, dva LCD monitora (od kojih se drugi ne nalazi standardno kod drugih vrata, nego je na preklop na sredini vozila), dva mikrofona, kuhinja, dva frižidera i automat za kafu.Također, posjeduje hidro pojačivač upravljača, grijanje retrovizora i elektronsko spuštanje prozora. Za sigurnu vožnju tu su ABS/ASR, tempomat, intarder i ostali sigurosni  sistemi, a za sigurnu vožnju u rikverc pobrinut će se kamera preko koje možete pratiti da li ima nešto iza vašeg vozila.

Prilikom posjete BHBus ekipe nagovješteno nam je da u toku iduće godine možemo očekivati dalju obnovu voznog parka u ovoj maloj prevozničkoj kompaniji, te se iskreno nadamo da bi Cityliner mogao dobiti još jednog brata.

Mnogo sreće i uspjeha bez kvarova gospodinu Soldi želi BHBus.ba team.

Enes Čehajić