Naslovnica Novosti BYD električni autobusi uskoro i u Italiji

BYD električni autobusi uskoro i u Italiji

1940
0
PODIJELI

U Italiji, tačnije Torinu, će se na ulicama uskoro naći 19 električnih BYD gradskih autobusa. Krajem 2016. godine, BYD je dobio prvi veliki tender u Italiji koji se organizovao s ciljem nabavke gradskih 12-metarskih čisto električnih autobusa. Ugovor je vrijedan preko 10 miliona eura.Autobusi, koje će BYD isporučiti, će raditi u regiji Pijemont. BYD će isporučiti flotu od ukupno 19 vozila zajedno sa pružanjem pune podrške u idućih 10 godina. To znači da će BYD električni autobusi biti u službi već tokom ljeta ove godine, čime se povezivati centar Torina sa prigradskim naseljima.

Ovaj posao potvrđuje poziciju BYD-a kao svjetskog lidera u segmentu električnih autobusa, a do sada je proizveo oko 10 000 vozila. Njegovi električni autobusi su izgrađeni po najvišim standardima kvalitete, u skladu sa rigoroznim standardima EU zakonodavstva i u skladu sa zahtjevima koje je tražilo italijansko tržište.

“Zahvaljujući viziji kompanije GTT da Torino učini još zelenijim, ovaj posao će Italiju, zajedno sa Velikom Britanijom i Francuskom, svrstati na najveća tržišta za BYD vozila u Evropi”, rekao je Isbrand Ho, direktor BYD Evrope. “Imali smo uzrečicu da ćemo u Evropi uspjeti kada premašimo 100 električnih autobusa. Posao sa Torinom i Italijom je i premašio tu cifru, čime smo zaista ispunili svoj cilj. Kakav način da se završi godina!”

Osim torinskog GTT (Gruppo Torinese Trasporti), još neki italijanski operateri pokazuju sve veći interes za električne tehnologije, tehnologiju koja je prirodna i neizbježna evolucija u javnom gradskom prevozu. To je segment gdje je BYD apsolutni globalni lider na tržištu. BYD sa sigurnošću očekuje da će i drugi gradovi slijediti primjer Torina.

Posvećenost italijanskom tržištu BYD je pokazao i svojim nedavnim partnerstvu sa italijanskom vodećom energetskom kompanijom Enel.