Naslovnica Novosti Prvi Marcopolo Paradiso sa četiri osovine isporučen u Brazilu

Prvi Marcopolo Paradiso sa četiri osovine isporučen u Brazilu

5118
0
PODIJELI

Prvi dvospratni Marcopolo Paradiso 1800 dužine 15 metara za brazilsko tržište isporučen je i već se nalazi na cestama. Ponosni vlasnik je kompanija Solimões Transportes, član Eucatur grupe. Osim što je ovo prvi ovakav autobus za brazilsko tržište ovo je i prvi model napravljen na Volvo šasiji.Marcopolo isporučio ukupno 20 dvospratnih vozila Paradiso 1800 kompaniji Solimões Transportes i sva vozila su duga 15 metara. Ovaj prevoznik se bavi prevozom putnika u regiji Paraná. Od sada će sa novim akvizicijama u voznom parku moći pružiti još ugodnija putovanja sa visokim standardima sofisticiranosti i sigurnosti na linijama između gradova Rio Grande do Sul i Roraima.

Izbor je pao na novi 15-metarski dvospratni model zbog činjenice da je to najveći autobus na brazilskom tržištu. Uz dodatni metar dužine (konvencionalna vozila imaju 14 metara), Paradiso 1800 DD, koji ima kapacitet od 60 putnika, sa ekstra udobnim sjedištima i ogromnim razmakom između sjedišta, a naglasak je i na povećanom prtljažnom prostoru. Tako se na donji sprat može smjestiti 12 putnika, a na gornji njih 48.

Vozilo je opremljeno i sa LED svjetlima, koja povećavaju efikasnost u vožnju, kao i izdržljivost te smanjuju potrebu za stalnim održavanjem. LED rasvjetom osvjetljen je i putnički prostor. Također, tu se nalaze i razni sigurosni sistemi kao što su sistemi za nadzor i pomoć pri parkiranju sa odgovarajućim senzorima.

Kao što je spomenuto, ovaj div je napravljen na Volvo B450R 8X2 šasiji, a od ostale opreme koju ovaj Paradiso DD ima vrijedi spomenuti i klima uređaj, sanitarni i audiovizuelni sistem sa MP3 radio, DVD, monitore, priključke za slušalice i utičnice za struju.