Naslovnica Ekskluzivno Predstavljamo prvi i jedini Neoplan Skyliner N1222 u Bosni i Hercegovini

Predstavljamo prvi i jedini Neoplan Skyliner N1222 u Bosni i Hercegovini

10452
0
PODIJELI

Iako saradnja sa firmom Prevoz Putnika Zavidovići postoji već duži period, tek nedavno smo ih posjetili po prvi put. Domaćini naše posjete bili su gospoda Kasim Begić, vlasnik, i Edin Skejić, direktor firme.

Prevoz Putnika d.o.o. Zavidovići postoji već 39 godina, tačnije preduzeće je osnovano 1978. godine kao Krivaja-trans u sklopu tadašnjeg preduzeća (SOUR) Krivaja. Od svog osnutka pa sve do danas Prevoz Putnika Zavidovići uspješno se bavi svojom osnovnom djelatnošću tj. prijevozom putnika u prigradskom, međugradskom, međunarodnom kao i vanlinijskom turističkom saobraćaju. Preduzeće danas funkcioniše kao društvo sa ograničenom odgovornošću (d.o.o.) koje je 2000. godine privatizovano.

Upravna zgrada se nalazi u Omladinskom naselju i u sklopu nje se nalaze i hala za održavanje vozila kao i remontna radionica u kojoj je zaposleno 25 radnika koji se brinu za tehničku ispravnost autobusa. Vozni park preduzeća predstavlja ukupno 48 autobusa od kojih većina posjeduje klima uređaje, TV, WC, CD/DVD playr itd. i koji služe za prijevoz putnika u visokom turizmu kao i sedam kombi vozila. Od 105 radnika u preduzeću je 55 vozača i to visokokvalifikovanih za posao koji obavljaju.

U sklopu preduzeća postoje Turističke agencije Almy travel. sa sjedištem u Zenici, i Almy travel 2, sa sjedištem u Sarajevu, koje se bave organizovanjem putovanja, uslugama rezervacija, prodajom aranžmana za grupe ili pojedince i ostalim poslovima iz oblasti turizma.

Jedan od glavnih razloga našeg posjeta jeste prezentacija zasigurno najveće zvijezde u floti firme, a to je Neoplan Skyliner N1222.Novi Skyliner krenuo je sa proizvodnjom od početka 2011 godine.
Ovo je prvi i jedinstveni primjerak ovoga modela na području Bosne i Hercegovine. Unatoč dužini od 14 metara i visini od 4 metra, panoramskim krovom i zaobljenim zadnjim krajem i kosim staklima, Skyliner nudi dinamičan i u isto vrijeme elegantan izgled.

Opremljen je sa vrhunskom opremom koja krasi sve nove modele iz kompanije Neoplan. Posjeduje 81 sjedište sa anatomskim naslonima i kožnim obloženim držačima za ruke. Skyliner se može pohvaliti ogromnim prtljažnim prostorom od 11m3. Ovaj model je opremljen sa snažnim, ekonomičnim motorom sa šest cilindara, pogonjenim sa 500 konjskih snaga, koji ispunjava Euro 5 norme izduvnih gasova.

Neoplan Skyliner je 2016. godinu obilježio osvajanjem prestižne nagrade International Bus & Coach Competition (IBC), pored velike konkurencije koju su činili Van Hool TX Astromega i VDL Futura FDD2.

Jako bitno i unikatno obilježje ovog ljepotana jeste njegov estetski izgled, koji plijeni pažnju svih putnika i prolaznika gdje se on pojavi. U proteklih nekoliko dana vozilo je pored klasične bijele boje, doživjelo potpuno i unikatno brendiranje, koje ćete detaljnije vidjeti u galeriji fotografija koje smo pripremili na kraju članka.

Na samom kraju bi se zahvalili osoblju firme Prevoz Putnika na ugodnom gostoprimstvu i prezentaciji svoje kompanije, i poželjeli bismo im puno sreće i uspjeha u daljem radu i poslovanju.