Naslovnica Ekskluzivno Mercedes Travego SHD novi član flote Farre tours

Mercedes Travego SHD novi član flote Farre tours

4833
0
PODIJELI

Ciklus obnovne voznog parka sarajevske kompanije Farre tours započeo je sa Mercedes Sprinterom, a možemo reći da je privremeno završen sa Mercedes Travegom SHD, koji je nedavno stigao. Posjeta BHBus.ba ekipe ovoj prevozničkoj kompaniji je organizirana zbog boljeg upoznavanja sa ovom kompanijom, ali i hrabrog poteza u segmentu obnavljanja i kupovine vozila.

Trend obnavljanja voznog parka se nastavio i ove godine, pa je početkom mjeseca u ovu kompaniju došao Mercedes Travego SHD, koji je došao iz Mercedesovih proizvodnih pogona u Turskoj. Važno je istaknuti da se sve više kompanija odlučuje na kupovinu ovih vozila koja su idealna za naše uslove te vanlinijski prevoz. Krstarica je prozivedena 2013 godine, te je prilikom naše posjete imala oko  410 000 km na satu. Za jačinu ovog vozila u brdskin terenima ne sumnjamo zbog jačine i snage motora od 315 kW tj.  428 KS, koji je uparen sa šestostepenim ručnim mjenjačem. Euro norma koju ovo vozilo posjeduje je Euro 5 sa Bluetec motorom koji ispunjava i najteže uslove u eksploataciji i zaštiti životne sredine.Za udobnost prilikom vožnje sigurno će se pobrinuti 48 sjedišta za putnike od kojih svako ima LCD TV ugrađen u sjedištu, ali i dodatna dba LCD TV koja se nalaze na krovu vozila. Prilikom noćne vožnje pored svjetala za čitanje nalazi se i individualno LED osvjetljenje u žuto-bijeloj boji koje se nalazi na krovu te se prositire cijelom dužinom vozila.Od dodatne opreme za sigurnost, vozilo posjeduje sve sigurnosne sisteme koji su se mogli poručiti prilikom proizvodnje, kao i senzore za usporavanje vozila prilikom približavanja drugom vozilu. Pored sigurnosnih sistema, vozilo je opremljeno još sa WC-om, kafe aparatom, dva frižidera, krevetom za vozača, satelitskom antenom, internetom i drugim tehničkim sistemima koji su zasigurno zaslužni za dobro putovanje.

Kompanija Farre tours je specijalizirana za rad u visokom turizmu. Pored turizma kompanija se bavi i ugovorenim prevozom učenika. Vrijedno je napomenuti da je ovo jedna od rijetkih kompanija koja je u vremenskom periodu manjem od 24 mjeseca kupila tri nova vozila, dva Otokara i jednog Mercedes Sprintera. Sva vozila su opremljena sa full opremom, dok je pored novih vozila u vozni park došao i jedan rabljeni MAN Lion's Coach.Kompanija je sa svojih osam voznih jedinica u stanju ispuniti čak i najteže uslove koje putnik, grupa ili agencija postavi prema njima. U razgovoru sa vlasnikom doznali smo da se možemo u narednom periodu možemo nadati još nekim prinovama, ali o tome ćemo drugom prilikom. Mnogo sreće i uspjeha kompaniji Farre Tours želi BHBus.ba ekipa.

Enes Ćehajić