Naslovnica Novosti BYD investira u fabriku električnih autobusa u Francuskoj

BYD investira u fabriku električnih autobusa u Francuskoj

1731
0
PODIJELI

Krajem marta, na konferenciji za novinare u francuskom gradu Beauvais, BYD Europe je objavio odluku da će kineska grupa uložiti 10 miliona eura u mjesto Allonne, u blizini Beauvaisa, s ciljem pravljenja fabrike za evropsko tržište.
Ovaj projekt će u početnoj fazi otvoriti oko 100 radnih mjesta. Proizvodni pogon će se prostirati na 32 000 četvornih metara parcele u iznosu od skoro 80 000 kvadratnih metara. Fabrika će u prvoj fazi proizvoditi do 200 autobusa godišnje. Radiće se o standardnim jednospratnim vozilima, dok će se ostala vozila naći u ponudi kako BYD bude proširivao svoju liniju proizvoda.

Proizvodnja bi trebala da krene u prvoj polovini 2018. godine. Pored sklapanja autobusa, BYD planira da osnuje i jedinicu za održavanje i popravke, kao i logistički centar za rezervne dijelove. Na duži period kompleksu se planira dodati i testni centar za baterije. BYD Europe se odlučio za Francusku, jer ona ima najveće tržište autobusa u Evropi.BYD je vodeća multinacionalna kompanija na tržištu električnih vozila sa sjedištem u Shenzhenu, Kina. Od svog osnivanja 1995. godine, BYD se posvetio istraživanju i konstrukcijama tehnologije punjivih baterija i postao je nemilosrdni zagovornik održivog razvoja. Uspješno je proširio svoja rješenja obnovljivih izvora energije na globalni nivo i danas posluju u više od 50 zemalja i regija. Nakon razvoja, koji je trajao 22 godine, BYD je stvorio energetski ekosistem koji ima nula štetnih emisija, pristupačne solarne energije, pouzdano skladištenje energije, vrhunski električni prevoz i najnovije tehnološke procese u proizvodnji.