Naslovnica Ekskluzivno EKSKLUZIVNO: Neoplan Cityliner u floti kompanije Viena Tour

EKSKLUZIVNO: Neoplan Cityliner u floti kompanije Viena Tour

8049
0
PODIJELI

Proteklih dana smo od strane gospodina Petra Ristanića putem poruke dobili informaciju, da stiže jedan ljepotan u firmu Viena Tour. Svoju radoznalost nismo mogli sakriti i uputili smo se ka sjedištu firme, kako bi saznali o čemu je riječ. U toku putovanja prema Lončarima dobili smo informaciju da se vozilo nalazi na carinskom terminalu i da je u procesu carinjenja.

Po dolasku na odredište u masi mnogobrojnih kamiona, nešto se ipak posebno izdvajalo – izvirivao je bijeli Neoplan Cityliner. Riječ je 13-metarskom modelu sa oznakom N 1217HDC, proizvedenom 2013.godine.Vozilo je kupljeno u Volvo Bus centru u Beču. Pogonjen je MAN-ovim D26 motorom, koji ispunjava Euro 5 normu izduvnih gasova. Motor nudi ukupno 440 KS u kombinaciji sa manulenim mjenjačom od šest brzina. Posjeduje 50 vrhunskih anatomskih Kiel sjedišta, koja su zadužena za vrhunsku udobnost u svim Neoplan modelima. Ovaj broj sjedišta nudi zagarantovano veliki razmak za osobe visočijeg rasta, a samim tim i veći komfor te udobnost, koja će posebno doći do izražaja na dugim vanrednim linijama.

Vozilo je opremljeno full opremom počev od poda u imitaciji drveta, WC-a , kafe aparata pa do dva frižidera (jedan u prednjem dijelu autobusa, a drugi u zadnjem). Također je bitno napomenuti da posjeduje i dva kreveta za vozače pored prednjih i zadnjih vrata. Kokpit vozača opremljen je sa vrhunskim paketom opreme, uključujući i navigacijski sistem, koji u potpunosti olakšava rad vozača.Ukoliko ste do sad pratili rad i poslovanje firme Viena Tour putem našeg portala i foruma očekivali biste Setru kao potencijalnu prinovu, međutim… U toku upoznavanja sa novom perjanicom voznog parka, iskoristili smo priliku i da gospodina Ristanića pitamo zašto baš Cityliner.

“Zaljubljenik sam Setre, ali u toku prvog susreta i testiranja ovog vozila, nisam mogao sakriti oduševljenje”, odgovorio je gospodin Ristanić, te nastavio priču o tome šta ga je još privuklo da se odluči za ovu kupovinu, “Glavni adut koji me i dan danas fascinira kod ovog modela jeste njegov vrhunski izgled, koji je pažljivo u svakom dijelu raspoređen i čini ga pravim “šminkerom” na cestama”. Na naše pitanje da li možemo očekivati još noviteta u skorije vrijeme, gospodin Ristanić nam je rekao: “Naravno, u toku su pripreme novih linija za sve naše klijente, kako sadašnje tako i one koji će prvi puta da sjedu i najudobnije putuju sa Viena Tourom po cijeloj Europi”.

Zahvalili bismo se gospodinu Petru Ristaniću i osoblju firme Viena Tour na ugodnom gostoprimstvu i prezentaciji novog člana flote. Za kraj Vam predlažemo da pogledate i slikovito upoznate prinovu u kompaniji Viena Tour.