Naslovnica Novosti Hodgsons Coaches kupac druge Future FDD2 u Velikoj Britaniji

Hodgsons Coaches kupac druge Future FDD2 u Velikoj Britaniji

2181
0
PODIJELI

Hodgsons Coaches, iz mjesta Barnard Castle, je postao drugi prevoznik u Velikoj Britaniji koji u svom voznom parku ima dvospratni VDL Futura FDD2 autobus. “Autobus je isporučen u martu i već nakon mjesec dana rada počeo je da pokazuje svoje prednosti”, izjavio je direktor operacija u ovoj kompaniji Mark Hodgson, te nastavio “Iskoristivost vozila i potrošnja goriva je iznad onoga što je očekivano, tako da smo već sad prezadovoljni”.

“Prošle godine smo smo preuzeli novu Futuru FHD2 i bili smo jako impresivni sa njenim performansama. Kada smo počeli da tražimo na dvospratni autobus u 2016. godini, VDL predstavnik za našu regiju nam je predložio njihov novi proizvod – Futuru FDD2”, rekao je gospodin Hodgson.

Nova Futura FDD2 je 12. novi autobus u floti Hodgsons Coaches, koji je stigao u posljendih 25 mjeseci. Inače, ukupan vozni park broji 31 vozilo. Novi dvospratni autobus će se koristiti u različitim uslovima rada, koje uključuju turističke aranžmane i privatne ture. Futura je trenutno u Italiji, a prije toga je posjetila i Španiju.

“Radimo puno vožnji širom Evrope, pa je veoma bitno da imamo mlada i moderna vozila. Trudimo se da svake tri godine mjenjamo vozila i na taj način naš vozni park održavamo mladim”, dodao je gospodin Hodgson.

“Svidjelo nam se što smo vidjeli u fabrici. Stav VDL-a je bio pravi i učinili su ono što smo htjeli, tako da je naše iskustvo sa njihma bilo pozitivno. Model FHD2 nam je dao dodatno povjerenje u ovaj brend. Tražili smo vozilo sa 83 mjesta, što je manje nego što je maksimalni kapacitet vozila, ali nam je to omogućilo da stavimo i kuhinju ispod zadnjeg stepeništa”.

Futura FDD2 je zamjenila stariji standardni autobus sa 63 sjedišta i gospodin Hodgson navodi da su autobusi velikog kapaciteta sve popularniji na britanskom tržištu. “Ovo je posljednji novi autobus za 2017. godinu, ali mi smo već u razgovorima za narednu godinu. Sudeći po ovom ranom uspjehu koji je Futura FDD2 napravila, ne bih isključio opciju da iduće godine u našu flotu dođe još jedan ovakav autobus”, završio je gospodin Hodgson.

Kako je već spomenuto, vozilo ima 83 sjedišta. Ova Futura je opremljena DAF MX-13 motorom koji razvija snagu od 510 KS u kombinaciji sa automatskim ZF AS-Tronic mjenjačem.