Naslovnica Novosti Isporučen prvi novi Tourliner u Srbiji!

Isporučen prvi novi Tourliner u Srbiji!

3396
0
PODIJELI

Nakon što su u Hrvatskoj isporučena prva dva Neoplan Tourlinera u našoj regiji, na red je došla i Srbija. Kompanija Sejari Beograd će u idućih nekoliko dana isporučiti prvi novi Neoplan Tourliner, a kupac ovog izuzetnog autobusa je Delegacija EU u Srbiji.

Novi Tourliner je javnosti prvi put predstavljen tokom 2016. godine na IAA sajmu komercijalnih vozila i kao i svi Neoplan modeli nudi puno više od čisto estetskog izgleda. On također pruža prvoklasnu udobnost za vozača i putnike, bezbroj sigurnosnih karakteristika, odlične performanse u vožnji i nisku potrošnju goriva. To je sve zahvaljujući motoru i optimiziranom pogonskom sklopu, kao i novom dizajnu eksterijera, koji je poboljšao aerodinamiku vozila za više od 20 posto.Ovaj Tourliner nosi oznaku P21, a pogoni ga MAN D2676 LOH Euro 6 motor snage 309 kW / 420 KS. U kombinaciji sa ručnim šestostepenim mjenjačem ne bi trebalo nikakvih prepreka koje ovaj ljepotan ne bi mogao savladati bez problema. Vozilo je u dvoosovinskoj izvedbi, koja je za razliku od prethodnika, malo produžena. Novi Tourliner je dug 12,1 metar, sa širinom od 2,55 i visinom od 3,84 metra.

Kao i sva današnja vozila, naglasak je, osim udobnosti, i na sigunosti putnika i posade, pa je tako vozilo opremljeno svim najnovijim sigurnosnim sistemima. Na ovaj način putnici će imati sigurno i bezbjedno putovanje, a vozaču će se umnogome olakšati rad sa vozilom. Ukupan kapacitet vozila je 49+1+1, a uzevši u obzir dužinu od 12,1 metara, putnici će imati odličan prostor za noge i garantovano će imati udobnu i ugodnu vožnju. Od ostale opreme svakako vrijedi spomenuti klima uređaj, novi uslužni set iznad sjedišta, Kiel sjedišta, dva monitora, frižidere, toalet i kuhinju.Direktor kompanije Sejari Beograd, gospodin Dragi Narančić, je izjavio da je im je čast što su u prilici da isporuče prvo ovakvo vozilo u Srbiji. “Delegacija EU u Srbiji je kupac potpuno novog Tourlinera, a oni će vozilo donirati graničnoj policiji Srbije. Isporuka će biti do kraja ove sedmice” – završio je gospodin Narančić.

Novi Tourliner je nastavio tradiciju Neoplan modela koji nude izuzetno atraktivan dizajn, uz ostale pogodnosti kao što su udobnost, efikasnost i mala potrošnja. Od zvanične prezentacije, ovaj model je dobitnik raznih priznanja od kojih se svakako najviše ističe iF (International Forum Design) nagrada za dizajn u kategoriji Automobili/Vozila/Motocikli.