Naslovnica Novosti Još deset električnih Solaris autobusa za Varšavu

Još deset električnih Solaris autobusa za Varšavu

2013
0
PODIJELI

Solaris Bus & Coach osvojio je tender za isporuku deset električnih autobusa za operatera javnog prevoza u Varšavi – Miejskie Zakłady Autobusowe (MZA). Novi električni Urbino 12 će se na ulicama glavnog grada Poljske naći već na početku 2018. godine. Ovo će biti druga isporuka Solaris električnih autobusa najvećem autobuskom prevozniku u Poljskoj.MZA Warsaw je završila tender za isporuku električnih autobusa, a najbolju ponudu dala je kompanija Solaris, koja je ponudila deset električnih Urbino 12 autobusa nove generacije. Ključni argument za MZAi nije bila samo ponuđena cijena, već i inovacija proizvoda, kvalitet korištenih komponenti, ukupan putnički kapacitet kao i kapacitet baterija.

“Veoma sam zadovoljan činjenicom da možemo nastaviti dugotrajnu i plodonosnu saradnju sa MZA pružanjem još jedne serije električnih autobusa. Izbor naših autobusa je dokaz koji pokazuje da Varšava ne samo da dosljedno investira u kupovinu modernih, komfornih i ekološki prihvatljivih gradskih autobusa, već i na izuzetno efikasan način postavlja sveobuhvatne trendove u gradskom saobraćaju”, rekao je Solange Olszewska, direktor kompanije Solaris Bus & Coach SA.

Ovaj posao se odnosi na novi električni Urbino 12, koji je dobitnik prestižne titule najboljeg gradskog autobusa za 2017. godinu na prošlogodišnjem takmičenju European Bus of the Year.MZA Varšava je naručio svoj prvi električni autobus u novembru 2014. godine i tada je Solaris odabran kao dobavljač. Dvanaest metarski električni autobusi iz fabrike u Bolechowi rade na liniji 222. Vozila karakteriše veoma visoka tehnička efikasnost i pozitivno iskustvo njihove eksploatacije, koje je omogućilo dalji razvoj e-mobilnosti u javnom prevozu u glavnom gradu Poljske.