Naslovnica Ekskluzivno Neoplan Euroliner pojačanje za Trans tours Bugojno

Neoplan Euroliner pojačanje za Trans tours Bugojno

5716
0
PODIJELI

Kompanija Trans Tours iz Bugojna se nedavno ponovila još jednim vozilom iz Neoplan porodice. Pored Starlinera N516 SHD i Citylinera N1116 voznom parku je priključen i jedan Euroliner. Ipak, ne radi se o standardnom Eurolineru, pošto je ovo kraća verzija Eurolinera koji nosi oznaku N3313 SHD.Vozilo je spremno ispuniti sve uslove i zahtjeve putnika na relacijama koje ova kompanija obavlja, a to su Gornji Vakuf/Uskoplje – Salzburg i Vitez- Linz. Također, po potrebi, vozilo je idealno i za prevoz manjih grupa, klubova i organizacija pa će se koristiti i na vanrednom prevozu.

Ova serija Neoplanovog vozila se proizvodila u čak 11 serija koja je tekla od 1998 do 2006 godine. Ovaj kraći model Eurolinera nije čest na našim cestama (ovo je četvrti ovakav u BiH), tako da će ga biti veoma lako uočiti i prepoznati, kako zbog dimenzija tako i zbog upečatljive zelene boje. Novi član voznog parka ima “srce” Mercedesa snage 360 KS uz 12-stepeni automatski mjenjač. Što se tiče vozila proizvedeno je 2005. godine te posjeduje Euro 4 normu izduvnih gasova.Dužina vozila je 10,6 metara, dok visina iznosi 3,75 metara. Za udobnost putnika pobrinut će se Vogelova sjedišta kojih ukupno ima 36+1+1 sa razmakom između sjedišta od 83 cm, što je i više nego dovoljno za udobno i komforno putovanje bez obzira o kojoj relaciji se radi. Vozilo je opremljeno sa WC-om, frižiderom, caffe aparatom, dodatnim ormarićem za stvari iznad WC-a te dva televizora. Sjedišta se mogu pomjerati u dva smjera nazad i u stranu da se podigne komfor između putnika, a smanji širina hodnika.

Vozilo na satu ima tek nešto malo više od 700 000 pređenih km. Što se tiče enterijera i eksterijera vozilo nije nikad farbano te nije presvlačeno unutra i miriše poslije pranja kao da je tek iz fabrike, a tako i izgleda.Ekipa Trans toursa je već dokazani prijatelj našeg portala i snažno podržavaju naš rad na čemu im se mnogo zahvaljujemo. Također, i novi mališa se kao i prethodna dva Neoplana odmah priključio BHBus porodici sa naljepnicom. Mnogo sreće i uspjeha te čiste puteve kompaniji Trans Toursa želi ekipa Portala BHBus.ba

Enes Čehajić