Naslovnica Novosti Neoplan Skyliner za fudbalere Porta

Neoplan Skyliner za fudbalere Porta

2011
0
PODIJELI

Sa velikom prezentacijom pred hiljadama navijača fudbalski klub Porto je predstavio novi timski autobus. Prvi meč nove sezone pružio je savršeno okruženje za predaju i promociju odlično opremljenog Neoplan Skylinera igračima, koji će na buduće utakmice putovati sa najvećim mogućem komforom.S vana, dvospratni autobus izgleda kao sasvim normalni Neoplan Skyliner, izuzev LED osvetljenja oko ivica. Međutim, kada stanete na stepenice vozila, vidjet ćete da izgled vara… Unutra je vozilo opremljeno po jedinstvenim željama rukovodstva Porta, pa se tako na donjem dijelu nalazi najsavremenija kuhinja u kombinaciji sa pećnicom i frižiderom. Okrenuta sjedišta sa stolovima će omogućiti udobne sastanke za trenere, tehničko osoblje i igrače.

Posebne karakteristike na gornjoj palubi su još očiglednije – svako ko se popne stepenicama vidjet će da se na spratu nalaze pojedinačna sjedišta i to po jedno sa svake strane. Na ovaj način će do 20 igrača imati maksimalni komfor i udobnost da se dobro odmore pred utakmicu ili da se reviltaliziraju nakon utakmice.

Integrisana hi-fi oprema i multimedijalni sistem sa raznim monitorima stvara odgovarajuću atmosferu u vozilu. Podrazumijeva se da su neophodne napojne utičnice pored svih sjedišta, kao i frižideri na gornjoj i donjoj palubi. Dvostruki zadnji sistem za klimatizaciju koji može regulirati neovisno gornju i donju palubu pojedinačno. Konvektorsko grijanje i dvostepeni grijači održavaju savršenu klimu dok je vozilo na putu.

Da bi osigurali najveću moguću sigurnost na putu tokom putovanja, autobus je opremljen najsavremenijim i najsavremenijim sistemima pomoći, uključujući Emergency Braking Assistance (EBA), adaptivni tempomat (ACC) i Lane Guard System (LGS), kao i elektronski kontrolisane amortizere MAN ComfortDriveSuspension (CDS). Sve ovo osigurava da ovaj specijalni dvospratni autobus bude savršeno opremljen za svoje ture širom Evrope.

Zajedno sa svom ovom opremom kako bi osigurali brzo i neprekidno putovanje, autobus je opremljen sa ekološki prihvatljivim motorom koji je u skladu sa najnovijim zakonskim zahtjevima Euro 6. Šestcilindrični dizel motor sa zapreminom od 12,5 litara i 500 KS osigurava da svaki put bude lagan i bez problema. Treba spomenuti da se tu nalazi još i automatski mjenjač sa topografskim tempomatom, kako bi se olakšao rad vozača.

Kao i bus, fudbalski tim Porta je prethodnih sezona bio izvanredan. Porto će koristiti ovaj Neoplan Skyliner za prevoz prvog tima na sve utakmice.