Naslovnica Novosti Niš-ekspres obnavlja vozni park autobusima na prirodni gas

Niš-ekspres obnavlja vozni park autobusima na prirodni gas

2346
0
PODIJELI

Niš-ekspres kontinuirano obnavlja svoj vozni park, a najnovija nabavka u čitavom nizu je nabavka tri autobusa na komprimovani prirodni gas CNG, marke Mercedes-Benz, saopštili su u toj kompaniji. „Novi autobusi imaju kapacitet 80 putnika i klimatizovani su. Namjenjeni su prevozu putnika u gradskom saobraćaju i saobraćat će na linijama 3, 8 i 9. Putnici već imaju priliku da se uvjere u njihovu udobnost i kvalitet pošto su uključeni u saobraćaj prošle nedjelje“, naglasili su u Niš-ekspresu.

Prema riječima zaposlenih u Niš-ekspresu, prednosti novih autobusa u odnosu na autobuse sa dizel motorima su minimalna emisija štetnih gasova i ekonomičnost eksploatacije. Ovi autobusi, dodali su u toj kompaniji, zadovoljavaju uslove o zaštiti životne sredine propisane od strane Evropske unije.„Autobusi sa motorima koji sagorijevaju prirodni gas imaju u odnosu na savremene dizel motore za čak 70 odsto manju emisiju azotnih oksida i 80 odsto manju emisiju čestica čađi. Oni su idealni za upotrebu u naseljenim sredinama“, istakli su u Niš-ekspresu.

U posljednjih godinu dana Niš-ekspres je obnovio vozni park za prevoz putnika u gradskom saobraćaju sa 11 novih vozila. Od 39 niskopodnih autobusa u gradskom saobraćaju marke MAN, Mercedes i Neoplan 33 je klimatizovano. Uporedo sa obnovom voznog parka za prevoz putnika u gradskom saobraćaju, Niš-ekspres je obnovio vozni park za prevoz putnika u prigradskom i međugradskom saobraćaju.

izvor: jugmedia.rs