Razno > Autobuske linije

Diskusija o međunarodnim linijama

<< < (2/42) > >>

nick:
Muslim da nisi objektivan. Godisnje imaju 3-4 termina kad je urnebes i tako ce biti vjerovatno i narednih 20 godina, 22./23.12., pred Uskrs, pocetak ljetnog raspusta na zapadu i eventualno jos neki praznik koji dobro pada. Slovenci cim je malo veca guzva na Obrezju, mimo standardne bus trake, puste kamionsku traku i jos preusmjere buseve na jednu automobilsku traku. To sto bude 100 buseva pa se ceka satima, to je druga prica.
Ja nemam nista protiv kontrola, naprotiv, ljude rade svoj posao, kako bi obezbijedili sigurnost. Ali nacin na koji to rade, njihova komunikacija i ophodnja prema ljudima, cjelokupna organizacija, daleeeeeeko od Europe.

Busfahrer:

--- Citat: Marko_BL417 - 23 08, 2017, 18:19:56 poslijepodne ---Ali inače ima linija koji npr. u jednom smjeru idu tri puta sedmično, a vraćaju se dva puta sedmično.

Po ovome ispada da se vraćaju prazni...

--- Kraj citata ---

Evo ti objasnjenje, npr posebno u Austriji mnogi rade od ponedeljka do cetvrtka pa skoro svi prevoznici imaju polaske pored petka i cetvrtkom, a oba autobusa vracaju nedeljom

Surinam:
Putujem za Srbiju preko Gradiške i nikad nisam naišao na takvu neugodnost na Hrvatskoj granici.
Svašta.

mate:

--- Citat: nick - 05 01, 2018, 20:30:47 poslijepodne ---Muslim da nisi objektivan. Godisnje imaju 3-4 termina kad je urnebes i tako ce biti vjerovatno i narednih 20 godina, 22./23.12., pred Uskrs, pocetak ljetnog raspusta na zapadu i eventualno jos neki praznik koji dobro pada. Slovenci cim je malo veca guzva na Obrezju, mimo standardne bus trake, puste kamionsku traku i jos preusmjere buseve na jednu automobilsku traku. To sto bude 100 buseva pa se ceka satima, to je druga prica.
Ja nemam nista protiv kontrola, naprotiv, ljude rade svoj posao, kako bi obezbijedili sigurnost. Ali nacin na koji to rade, njihova komunikacija i ophodnja prema ljudima, cjelokupna organizacija, daleeeeeeko od Europe.

--- Kraj citata ---

Vidjet ces kako ce Slovenci nocas i sutra napraviti kaos na Obrezju... Neka netko napise iskustva s adventskih putovanja ka Austriji, 9.12. su gospoda s MMP Gruskovje na ulasku u SLO napravili toliki kaos da su slozili 58 autobusa u jednu traku, dok iz HR se izlazilo u 3 trake (autobusi)

A sto se tice prijelaza u mojoj zupaniji s BiH (Sl.Brod, Sl.Samac, St.Gradiska), znam iz prve ruke da se nastoji sto vise rasteretit i ubrzati protocnost, jer nikome nije u interesu cekanje, ali ih neke formalnosti koje se moraju napraviti jednostavno uspore... Jednostavno ako policijski sluzbenik propusti obaviti propisanu radnju, isti se izlaze disciplinskom postupku, koji u tezim slucajevima, rezultira otkazom i kaznenom prijavom... S BiH strane je problem u velicini prijelaza, pogotovo GP Bos.Brod, evo jedan tekst o tome problemu iz lokalnih medija

http://www.sbplus.hr/slavonski_brod/gospodarstvo/promet/ovo_nije_normalno_cekam_tri_sata_na_prijelaz_granice.aspx#.Wk_80XlrzIU

i nesto iz sfere crne kronike, zbog cega je GP S.Gradiska pod povecalom

http://www.sbplus.hr/opcine/stara_gradiska/crna_kronika/pretresli_autobus_i_pronasli_drogu.aspx#.Wk_93HlrzIU

http://www.sbplus.hr/opcine/stara_gradiska/crna_kronika/raketni_bacaci_pojma_nisam_imala_mislila_sam_da_su_prsuti.aspx#.Wk_99XlrzIU

Dreamwalker:
Biti će kontrola i više, a biti će i strože. Pogotovo za autobuse jer se zadnjih mjeseci desilo dosta incidenata. Najnoviji incident se dogodio na Čazmatransovom autobusu na liniji Beograd - Zagreb, ispod kojeg se vozio 21-godišnjak iz Iraka. Pa onda ovo u Gradišci s raketobacačem,... I neka budu, jer svi mi želimo mir i sigurnost, a ne bi prolazili kontrole. To tako ne ide.

A što se tiče ovog vikenda i skijaša na granicama, hrvatski mediji večeras su upozorili ljude koji putuju da koriste manje granične prijelaze kako bi se rasteretili veliki granični prijelazi. No, mislim da nakon ovog šta je bilo na Adventu, svatko s imalo mozga u glavi ne bude išao na Macelj i Breganu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju