Prevoznici iz Bosne i Hercegovine > Ostali prevozi i teme

Royal Company, Banja Luka

<< < (2/7) > >>

Stefan_Rudic:
U pravu si, sad sam se sjetio da i ovaj ima troje vrata, a i vidio sam kroz zadnje staklo da su treća vrata na toj poziciji. U odnosu na staru sliku, nema samo drugu boju nego i registracije.
Koja mu je godina proizvodnje tačno ne znam, ali je sigurno iz '80-tih jer kada ukucam na internetu izbacuje mi takve buseve sa godištem iz tog perioda. A pored toga, još ranije sam primijetio da mu u dnu, malo udesno ispod zadnje tablice piše "MAN 200" ali na način da su slova u riječi MAN odvojena kvadratićima postavljenim po dijagonali, što uopšte nisam viđao na busevima iz '90-tih, a pored toga prestar je za '90-te.
Uskoro ću u ovu temu postaviti slike ostalih Royalovih buseva koji prevoze Bemine radnike, a možda i ne bi bilo loše osnovati temu za slike buseva i diskusiju o Royalu, kao što smo imali na starom forumu.

The hicMe:
Ovaj MAN SL je 1981. godište...

The_Dubster:
siguran sam 95% da je ovakvo stanje što se tiče ovog busa:
Ovo je MAN SL202 kupljen od Litvatransa


eh, ako je ovaj došao iz Litve, onda je i ovaj fantomski za sada zglobni MAN garant u Royalu i garant je kupljen iz Litve koja je imala modele MAN SG220 i MAN SG242

slike su sa starog foruma, a lampice su mi se popalile kad je Stefan spomenuo da je riječ MAN odvojena kvadratićima postavljenim po dijagonali, a to sam samo u životu vidio upravo kod MANova kod Litve.Mislim da smo riješili situaciju, samo čekamo potvrdu i sliku zgloba.Marko, Stefan i Controller - eto vam zadatka :)

DWProski:
SG220 (pod rednim brojem 124.) je u Banjoj Luci barem od 2011. Vjerovatno je i prije bio u BL, ali budući da nema podataka za sastavljanje popisa za godine prije 2011., nemoguće je to potvrditi.

Stefan_Rudic:
Vidio sam ga na listi pod brojem 124 ali uopšte ne piše SG 220 nego samo SG. Jedino što se podudara s tim busom je godina proizvodnje (1985), tako da nisam siguran da li je to taj ili ne.
Pored ovoga, pošto smo The Dubster i ja pretpostavili da je taj bus u Royalu, zna li neko gdje se nalazi njihova baza? Uskoro ću obići parking ispred Beme, da vidim da li slučajno vozi radnike Beme, pa ako ga ne nađem tamo da provjerim ima li ga u Royalovoj bazi. Ukoliko nije tamo, biće neophodno obići baze ostalih preduzeća koje prevoze radnike, jer on bi se samo u toj kategoriji prevoznika mogao pronaći, svi prevoznici koji voze gradski, prigradski, međugradski i turistički prevoz imaju novije buseve.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju