Autor Tema: Završena migracija foruma na novi server  (Posjeta: 1084 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline EldinR

  • Administrator
  • Novi član
  • *
  • Postova: 6
    • Profil
Završena migracija foruma na novi server
« u: 21 10, 2019, 20:02:49 poslijepodne »
Poštovani korisnici foruma BHBus.ba,

Ovom prilikom Vas želim kratko obavijestiti o tome da je zvanično migracija foruma i web stranice sa starog na novi poboljšani server, uspješno završena.

Sama migracija je trajala duže nego se očekivalo zbog vanjskih faktora na koje nismo mogli utjecati ni pod kojim uslovima, ali zajedno smo uspjeli sve dovesti "pod konac".

Migracija (prebacivanje foruma sa jedne na drugu "stranu"), je bio jako zahtjevan posao s obzirom da je forum imao jako mnogo dijelova (slika, tekstova, tema, starih foruma, linkova), ali je sve kompletirano u najboljem redu.

Imali smo jako puno stvari koje nam nisu išle na ruku, i jako puno osoba koje su zaustavljale ovaj proces do zadnje minute, nažalost.

Danas imamo forum koji je u najmanju ruku (opet ponavljam), brži, sigurniji, efikasniji nego predhodna verzija na starom serveru.

Jedna stvar koji nismo bili u mogućnosti uraditi jeste onaj kratki period od 9 dana koji nam je ostao u "zraku", a gdje su korisnici misleći da je forum već prebačen na novi server, postali nove stvari i slike. Izvinjavamo se tim korisnicima i pokušat će mo na sve načine nadoknaditi taj dio u narednom periodu.

Sada napokom imamo sve na mjestu, naš server, naša domena i ljude koji se svakodnevno brinu o svim stvarima u pozadini i snose najveći teret ovog svega.

Jasno nam je da će biti prozivke radi nedostataka koje smo imali ali zaista, dali smo svoj maksimum da se te stvari riješe i nažalost to više nije bilo u našim rukama.

S druge strane, uspjeli smo povezati sve stvari, sjesti, razgovarati i učiniti ono što je najbolje na naše korisnike. Sada imamo čitav tim ljudi koji radi na tome da se ovakve stvari ne dešavaju u budućnosti. Domena je naša, server je naš i tim koji radi na održavanju je naš novi tim, a to nije bilo slučaj ranije.

Kako god, idemo dalje, jači, bolji, pametniji!

Hvala Vam što ste sa nama, i što se Vaš broj konstatno povećava. Ove negativne stvari koje su nas sputavale će mo ostaviti iza sebe i krenuti naprijed puno ozbiljniji i bolji.

Hvala Vam još jednom na strpljenu i ugodno korištenje foruma!


 
T:  Full Stack Wordpress, Front End Developer, Drone Services
W: https://eldinr.com - Izrada premium web stranica
C: https://eldinr.club - Premium Users Club