Pričaonica > Predstavite se

Semir

(1/2) > >>

Semir:
Red i na mene da se predstavim.
Dolazim iz Tuzle imam 24 godine.Zaljubljenik u autobusku tematiku i sve vezano za to.
Jedan sam od onih koji se bori zajedno sa svim kolegama i članovima da ovo sve bude što bolje i kvalitetnije iz dana u dan.
Za sva pitanja stojim Vam na raspolaganju.

amfan:
Semire,
Ljubomoran sam na tvoju opremu (nije mi problem priznati) pa mi ide na živce kako fotografiraš autobuse - a fotografiraš ih loše! Autobus ne treba fotografirati tako da zauzima što više kadra, a ono najbitnije, donji dio autobusa mora se vidjeti na slici. Ti se na taj dio jednostavno ne obazireš i konstantno režeš podnožja autobusa na slikama. Imam 10 godina forumskog iskustva i znam da je to pogrešno, a i ti ćeš se uvjeriti u to ako pogledaš slike na renomiranim stranicama poput Phototransa. Na strogom fotobus.msk.ru zasigurno bi ti odbili neke od slika upravo zbog toga kako su napravljene. Moja poanta je: kadriraj bolje (odmakni se malo od autobusa, nemoj toliko zumirati) i imat ćeš puno bolje slike, zbog opreme najbolje na forumu. Ovo je dobronamjeran savjet jer mi, kao što sam napisao, ide na živce kako vrhunski aparat ne iskorištavaš do svojeg punog potencijala. Nekoliko primjera:
- Ovo je potpuno neuspjela slika. Bus si odrezao i s gornje i s donje strane, a vidi se samo prednja strana. Neupotrebljivo ni za šta osim informaciju o prinovi i slično.


Ovoj slici već fali dosta toga (nije ravna, već ukošena, smeta kamion ispred), ali potpuno si je pokvario ovim rezanjem gume na Setri. Guma se mora u potpunosti vidjeti na asfaltu. Ovako to baš bode oči.


Pogledaj ovo. Uhvatio si u potpunosti antenu ovog Tourisma, a odrezao mu komadić prednjeg kraja. Idealno bi bilo da se uhvati sve, ali kad si već ovoliko zumirao, mogao si spustiti objektiv i malo izrezati antenu, koja je najnebitnija na autobusu.

Na ovoj Irizarki također fali komad maske, a jedva su "ušli" i retrovizori. Trebalo se još odmaknuti.

Opet ista stvar. Kad si već ovoliko zumirao, trebao si spustiti objektiv.

Otkinuo si gume ponovno, a ovdje ti još i smeta natpis. Razumijem da to stancaš jednostavno po svakoj slici, ali nije ugodno kad prelazi na sami autobus.To su bili samo neki od primjera, a na ovaj problem već sam ti pokušao ukazati i prije, no ništa. Red je onda da budem malo oštriji jer ove pogreške koje radiš zapravo su osnove kadriranja i ne radi ih skoro nitko drugi na forumu. Nemoj ovo shvaćati osobno, ja ne znam čim se ti baviš u životu i tko si zapravo (niti me to trenutno uopće ne zanima), samo želim da napokon počneš fotografirati kako treba.

The_Dubster:
Mislim da smo mu čak i ja i mate jednom govorili isto. Kao i tad, slažem se s tobom :D

Semir:
Greške se daju ispraviti.Hvala Vam na sugestijama.

amfan:
Hvala tebi na lijepom odgovoru bez ljutnje. Nadam se da ćeš uzeti u obzir neke od naših savjeta.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju