Autor Tema: INFO CENTAR - Stanje na cestama  (Posjeta: 23187 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline The_Dubster

 • Administrator
 • Legenda
 • *
 • Postova: 6184
  • Profil
Odg: INFO CENTAR - Stanje na cestama
« Odgovori #60 u: 05 02, 2020, 13:01:35 poslijepodne »
Stanje na cestama 05. 02. 2020. u 12 : 55 sati

Zbog sniježnih padavina, na putnom pravcu Mokro-Podromanija obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.  Za ovu kategoriju vozila na putnim pravcima Olovo-Kladanj i Trnovo-Dobro Polje obavezna je upotreba lanaca.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju.  Izdvajamo putne pravce: Srednje-Olovo, Bugojno-Kupres-Livno, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Upozoravamo i na učestale jake udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima naše zemlje. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima vijaduktima i prilazima tunelima.

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a pažnju skrećemo na sitnije odrone zemlje ili kamenja

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacionih radova od 08 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.


javite kakva je situacija kod vas?

Offline The_Dubster

 • Administrator
 • Legenda
 • *
 • Postova: 6184
  • Profil
Odg: INFO CENTAR - Stanje na cestama
« Odgovori #61 u: 05 02, 2020, 16:50:49 poslijepodne »
Snijeg pravi problem, a evo novi današnji update

Stanje na cestama 05. 02. 2020. u  16 : 30 sati               
Zbog sniježnih nanosa i slabe vidljivosti obustavljen je saobraćaj za sva vozila na magistralnim putevima Kupres-Šuica i Glamoč-Mlinište. Zbog popriječenih teretnih vozila otežano se saobraća na magistralnim putevima Tuzla-Bijeljina (Banj Brdo) i Olovo-Kladanj (Karaula).

Zbog sniježnih padavina za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca na putevima: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Trnovo-Dobro Polje (Rogoj) i Mokro-Podromanija.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju. Upozoravamo i na mjestimično jače udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i
Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.
« Zadnja izmjena: 05 02, 2020, 16:52:05 poslijepodne od The_Dubster »

Offline akz

 • Mlađi član
 • *
 • Postova: 155
  • Profil
Odg: INFO CENTAR - Stanje na cestama
« Odgovori #62 u: 06 02, 2020, 07:00:34 prijepodne »
Mali info iz Hrvatske - nema toliko snijega, ali vjetar stvara ogromne probleme, od sinoc se ne moze busom ka Dalmaciji (i obratno), svi pravci su zatvoreni za teretni promet..busevi koji su krenuli i koji su u tim trenucima bili na cestama, zaustavljeni su na odmoristima...

Offline The_Dubster

 • Administrator
 • Legenda
 • *
 • Postova: 6184
  • Profil
Odg: INFO CENTAR - Stanje na cestama
« Odgovori #63 u: 06 02, 2020, 12:50:32 poslijepodne »
sinoć je bilo baš haosa po planinama, ali jutros je malo bolje... evo kako kaže BiHAMK u 11:45

Zbog ugaženog snijega ili leda na kolovozu, za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca na putevima: Glamoč-Mlinište, Trnovo-Dobro Polje (Rogoj)  i Šuica-Kupres, kao i na širem području Romanije.

Upozoravamo i na mjestimično jake udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična
poledica, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i
prilazima tunelima.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne
mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i
Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.