Naslovnica Novosti Isporučeni Setra 500 luksuzni autobusi

Isporučeni Setra 500 luksuzni autobusi

4813
0
PODIJELI

Marti AG – okretna sjediša za individualne razgovore
Prva Setra TopClass 500 sa 1+1 sjedištima isporučena je u Švicarsku. Ponosni vlasnik je Ernst Marti AG, koji postavlja nove standarde za ekskluzivni prevoz putnika, a to će od sada raditi sa Setrom 516 HD. Novi autobus prevoznika iz Kallnacha u blizini Berna može maksimalno primiti samo 20 putnika. Luksuzna sjedišta se mogu okretati, što znači da se putnik može upustiti u razgovor u svakom trenutku uz minimalan napor. Svako sjedište je opremljeno sa prostorom za odlaganje, držačem za piće i utičnicom od 220 volti.

Prevoznik i Setra su radili dugo godina na razvoju koncepta 1+1. Direktor Heinrich Marti je objasnio: “Tada, kao i sada, cilj nam je bio da ponudimo udobnost bez premca za privatne klijente, koji imaju stroge zahtjeve za putovanje”.

Firma Ernst Marti AG je osnovana 1903. godine i danas nudi atraktivan spektar prevoza, koji se također može kombinovati sa ekskluzivnim zračnim putovanjima, ali i krstarenjima. Partnerstvo sa Setrom traje više od 60 godina, a kompanija je do sada preuzela više od 300 turističkih autobusa iz Njemačke. Kada je u pitanju luksuzni interijer i oprema, Marti AG je već godinama pionir na tom polju. Na primjer, kompanija je dala ideju za stakleni krov koji se sada koristi na seriji 500. “Kao vrhunski organizator turističkih tura, važno je da smo u mogućnosti izvesti te ture, a Setrini autobusi nam to dozvoljavaju kao i da sprovedemo naše inovacije na optimalno djelovanje”, završio je direktor Marti.

Sales-Lentz – premium business-class autobus sa 21 kožnim sjedištem
Sales-Lentz Grupa će od sada svojim putnicima u Luksemburgu moći ponuditi Setru 517 HD sa 1+1 rasporedom sjedišta. Autobus je opremljen sa 21 Setra Ambassador kožnim sjedištem, koja dolaze sa nizom funkcija, uključujući izuzetno široke naslone za ruke na obje strane te priključak za tablet. Autobus će raditi posebne shuttle prevoze, kao što su prevozi visokih zvaničnika vlade, delegacija te upravnih i nadzornih odbora poznatih firmi.

Sales-Lentz Grupa, koja zapošljava više od 1000 ljudi i ima svoje sjedište u gradu Bascharage, je porodična kompanija kojom upravljaju braća Marc i Jos Sales, kojiu predstavljaju i treću generaciju u ovom poslu. Kompanija je prvi autobus kupila 1948. godine. Kompanija posjeduje nekoliko podružnica u Luksemburgu i Belgiji te ima flotu od preko 430 vozila, uključujući i 255 linijskih autobusa i 73 turistička autobusa.

Autobus Oberbayern – izuzetna prostranost na putu do kraljevskih dvoraca
Autobus Oberbayern GmbH u Minhenu je preuzeo Setru 517 HD, autobus koji je dizajniran za visoko ekskluzivne izlete i koji ima izuzetno prostrana sjedišta sa rasporedom sjedišta 1+1. Sa samo 24 mjesta, troosovinski model iz Setra ComfortClass 500 asortimana nudi turistima luksuzan osjećaj putovanja na njihovim jednodnevnim izletima iz Minhena do kraljevskog dvorca Neuschwanstein u regiji Allgäu. Uobičajena dupla sjedišta su zamjenjena sa jednim pokretnim sjedištem sa svake strane prolaza, pa je prostora za noge i više nego dovoljno. Svaki putnik ima siguran prostor za odlaganje telefona, ključeva ili torbice i novčanika, kao i dovoljno prostora za piće, grickalice, pa čak i laptop.

U budućnosti, putnički asortiman će također upotpuniti i ​​poslovni ljudi, koji koriste autobus za premium poslovna putovanja, zbog mnogih prednosti koje ovaj autobus donosi. Tako će autobus ponuditi potpuno novi oblik poslovnih putovanja kombinirajući putovanja i sastanke na izuzetno udoban način. Uz ovu najnoviju akviziciju u voznom parku, Nico Schoenecker, direktor Autobus Oberbayern GmbH, dodao je: “Zahvaljujući Setrinoj specifikaciji, imamo jedinstven koncept 1+1 u Njemačkoj, koji nam omogućava da svu udobnost i prednost poslovnih putovanja avionom prenesmo na put”.