Naslovnica Novosti Portal i forum BHBus.ba u punom radu!

Portal i forum BHBus.ba u punom radu!

4939
0
PODIJELI

2Poštovani,

BHBus Tim je dužan da se oglasi povodom svih dešavanja koja su se dešavala od kraja septembra pa evo do kraja oktobra. Kao što vas većina zna stari projekat BHBus.net je propao i oko toga se digla velika prašina. Povodom toga želimo da iznesemo realno stanje i činjenice, pošto se dosta toga pisalo, uglavnom u negativnom kontekstu, pa da razjasnimo neke stvari:
– Nakon što su primjećeni zastoji u radu foruma, moderatorski tim je tražio uvid u dokumentaciju foruma od administratora, na što je on poručio da je BHBus.net postao skup i da nema para da plaća sve sam i da nema više vremena da se sam brine o administratorskom poslu na forumu, te da nađemo zamjenu i da će on prepustiti dio poslova.
– Moderatorski tim se ponudio za pomoć kako bi svi stali zajednički i održali projekat živim. U skladu s tim smo tražili finansijski izvještaj prihoda i rashoda i počeli smo sa traženjem tehničke pomoći, nakon čega su nastali problemi i teške optužbe od strane administratora. Odtrpili smo i to radi zajedničkog cilja i uprkos svemu našli čovjeka koji bi pomogao u tehničkim stvarima administratoru i sponzora koji bi snosio dio troškova, dok su bili otvoreni pregovori sa još par interesanata za održavanje foruma i portala.
– Kada smo sve to iznijeli glavnom administratoru i rekli da nam je samo potrebno da da pristupne podatke od foruma i portala da možemo njega rasteretiti i da smo našli sponzora, isti nas je optužio, ponovo, za razne stvari koje nemaju veze sa stvarnošću i odlučio da samovoljno zatvori forum i uništi pravo malo bogatstvo informacija, slika i čega sve ne, bez ikakve konsultacije sa nama ili sa članovima.

Dosta se toga pisalo da smo mi krivi za gašenje starog foruma, jer smo postali pohlepni, nismo htjeli plaćati i sl., što nije istina nego je stvarnost drugačija. Mi smo našli i servere i tehničku podršku i sponzore za nastavak rada, ali glavnom administratoru je zasmetalo to što bi svi trebali imati uvid u finansije i pravu realnost rada i troškova foruma. Ne treba ni isticati da je suma koju je naveo da plaća za server u stvarnost par puta manja.

Čak i u takvom stanju, ponudili smo da otkupimo od njega forum i portal na što nije pristao, jer nismo željeli da se sve ugasi i da se poništi petogodišnji trud svih članova. Čak i nakon toga administrator je bio kontaktiran od strane pravnog subjekta koji je želio otkupiti forum i portal i ostaviti ga članovima na upravljanje, ali naravno i ta ponuda je odbijena. Tako da sva priča o nama, kao glavnim krivcima, jednostavno ne stoji, pošto smo mi odradili sve što je bilo u našoj moći da održimo stari forum, ali jedna osoba nije htjela da se sve to nastavi.

Ipak, nismo se predavali, nego smo uspjeli doskočiti na noge i napraviti nasljednika starog foruma i portala, ali ovaj put na domaćoj .ba domeni. Zbog toga nam je izuzetno drago objaviti da su forum i portal od danas zvanično otvoreni i da ćemo uspjeti nastaviti naš rad i druženje tamo gdje smo zadnji put stali.

Tačno je da je dosta slika i informacija izgubljeno, skoro pa zauvijek, ali dosta toga su članovi vremenom spremili na lične hard diskove pa se na upit vjerovatno sve može dobiti, a što se tiče slika – to nam daje novu draž i novu dimenziju, jer idemo slikati dalje!

BHBus Tim je svjestan da je veliki zadatak pred nama, ali se nadamo da ćemo uz vašu pomoći vratiti ovaj forum i portal na pravu stazu i da ćemo postati vodeći autobuski forum i portal na Balkanu. Mjesec dana je kratak rok da se ponovo izgradi sve ono što se radilo zadnjih pet godina, ali smo željeli da što prije krenemo u rad pa smo otvorili forum u ovakvom stanju u kakvom jeste. Čeka nas dosta zajedničkog posla i nadamo se da ćete imati razumijevanja za neke stvari. Nadamo se da će i datum našeg otvaranja biti sretan i da ćemo u skladu s njim postati broj 1.

Iskreno vaš,
Adnan Omerhodžić,
osnivač i glavni urednik BHBus.ba