Naslovnica Novosti Presečki predstavio superluksuzni autobus s 35 LCD monitora

Presečki predstavio superluksuzni autobus s 35 LCD monitora

3401
0
PODIJELI

Prije dva dana u Varaždinu je na autobuskoj stanici predstavljeno novo vozilo marke Isuzu Visigo. Vozilo je od jučer dio voznog parka Autobusnog prometa Varaždin koje je u 100-postotnom vlasništvu Presečki grupe d.o.o.150a45b1ac92c991f76b0828371e402d_LPodsjetimo, Presečki grupa d.o.o. kupila je AP Varaždin 15. aprila na javnoj dražbi, a osim nekretnine, preuzeto je i 85 autobusa. U istom stečajnom postupku kupljene su i autobuske stanice u Novom Marofu, Ivancu i Varaždinu dok je autobuska stanica u Ludbregu u zakupu.

Većina radnika nastavila je raditi u AP-u osim nekolicine koji su ostali u trgovačkom društvu u stečaju budući da stečajni postupak još nije dovršen.

Što se tiče voznog parka, kako su istaknuli u Presečki grupi, većina vozila stavljena je izvan upotrebe, jer se radilo o starim voznim jedinicama s izrazito velikom ostvarenom kilometražom, preko 2 000 000 i 3 000 000 kilometara po voznoj jedinici. Stoga je primarni cilj novog vlasnika bio obnoviti vozni park pa je dosad u upotrebu stavljeno 40 autobusa – 25 marke Volvo na prigradskim i županijskim linijama, 9 vozila marke Bova i 6 marke Berkhof.

Na promociji vozilima direktor grupacije Antun Presečki izjavio da je riječ o visokoluksuznom autobusu  u kojem svako sjedište ima LCD na kojemu putnici mogu gledati televiziju, a ima 35 sjedišta. Kako je rekao, autobus kreće na prvo putovanje odmah sutradan i to u Vukovar. “Varaždin je barokni grad i takvo vozilo je potrebno. Pripremamo se za proljeće i nabavit ćemo još visokoturističkih vozila, svake godine 10 do 15 luksuznih vozila”, rekao je Presečki dodavši da je vozni park zatekao u zaista derutnom stanju.

Autobus ima opremu koja zadovoljava najviše standarde emisije štetnih plinova (Euro 6), a u komfor autobusa možete se uvjeriti u fotogaleriji:

izvor:evarazdin.hr