Naslovnica BHBus Info BHBus Info: MAN Euro 6 motor

BHBus Info: MAN Euro 6 motor

4174
0
PODIJELI

G_Engine_IST_BusSCRTEuro605_zmEuropska unija je donijela zakon o smanjenju emisije ispušnih plinova kod privredna vozila. Sa Euro 6 regulativom još jednom se znatno smanjuje onečišćenost zraka štetnim tvarima zbog vozila i autobusa. Od aprila 2012. godine odobrena je nova norma o emisiji ispušnih plinova u Evropi. MAN je razvio rješenja za maksimalnu ekonomičnost i zaštitu okoline u najvećoj mogućoj mjeri.

Zakonske regulative o Euro 6 su konačno izrađene i donesene u EURO6_width_298januaru 2012. godine. Posljedica toga je daljnje smanjenje emisije ispušnih plinova. Od uvođenja Euro 1 norme 1992. godine zakonodavac kontinuirano snižava granice štetnih ispušnih plinova. Nova EU norma se odnosi posebice na štetne tvari kao što su dušikovi oksidi i čestice čađi. MAN Truck & Bus jamči iskušanim ključnim tehnologijama pridržavanje strogih standarda za zaštitu okoliša. Odlučujuće prednosti u konkurenciji osiguravaju kupca.

MAN Euro 6 tehnologija u MAN autobusima
MAN PURE DIESEL® tehnologija i SCR-sistem koji je u MANu već poznat kao MAN AdBlue® su se morali spojiti kako bi se mogli pouzdano pridržavati jako strogih Euro 6 graničnih vrijednosti ispušnih plinova.

Korištene komponente nove MAN Euro 6 tehnologije su:

  • Common Rail-sistem (3. generacija)
  • Hlađeni i regulirani povrat ispušnih plinova AGR
  • 2-stupanjsko turbopunjenje s međuhlađenjem zraka punjenja
  • Niskotemperaturni sistem hlađenja (samo D2066 i D2676 LOH)
  • Nova tehnika smanjenja emisije ispušnih plinova CRT + SCR: zatvoreni filtarski sistem krutih čestica MAN CRTec® i SCR-katalizator

81737-3134699Međugradski i putnički autobus s Euro 6 motorima
Novi Euro 6 motori su dostupni u gradskim autobusima MAN Lion's City, a od 2013. godine i u međugradskim autobusima MAN Lion's Regio i putničkim autobusima MAN Lion's Coach.

Nadogradnja i funkcija Euro 6 komponenti je analogna gradskom autobusu. Međugradski i putnički autobusi su isto tako učinkoviti sa Euro 6 motorima kao i generacija vozila s EEV motorima.

Kod strategije za regeneriranje filtera krutih dizelskih čestica MAN je obratio posebnu pozornost maksimalnoj pouzdanosti rada.