Naslovnica Novosti FC Basel: Stigao Bebbibus!

FC Basel: Stigao Bebbibus!

2053
0
PODIJELI

naslovna (2)MAN i FC Basel 1893 predstavili su novi klupski autobus pod izuzetno zanimljivim okolnostima. MAN Lion's Coach je predstavljen na plovećem brodu koji se kreće i uz vodene topove bazelske vatrogasne brigade. Tokom svečane promocije autobusa, plovidba Rajnom je bila zabranjena tako da je klupski autobus bio u centru pažnje svih prisutnih.

“Autobus je imao spektakularno predstavljanje i krštenje, što će nam, nadamo se, donijeti sreću u ovoj, ali i idućim sezonama”, prokomentarisao je trener FC Basela Urs Fischer. “Radujemo se velikom partnerstvu sa MANom i mnogim aktivnostima ove vrste”, dodao je Martin Blaser, direktor za marketing, prodaju i poslovni razvoj u FC Baselu.naslovna (1)U prisustvu gostiju na putničkom brodu i prolaznika, koji su uglavnom bili navijači kluba na Rajni, novi klupski autobus je dobio i svoje ime – Bebbibus. To je bio posebno emotivan trenutak za Markus Leitnera, koji je i predložio ime. Nešto ranije MAN i FC Basel pozvali su navijače da dostave svoje prijedloge za ime novog klupskog autobusa i da onda zajedno glasaju.

Navijači FC Basela su brojnim prijedlozima imena potvrdili svoju kreativnost. Na kraju, kao najbolje odgovarajuće izabrano je ime Bebbibus. Marcus Gossen, generalni direktor MAN Truck & Bus AG Švicarska, izjavio je u toku promocije: “Novi klupski autobus FC Basela je udobno opremljen – posebno za duga putovanja po Evropi. MAN želi FC Baselu sretan put i uspješne sezone”.

Fotogalerija:

Video sa promocije: