Naslovnica Ekskluzivno Cityliner N1116 za Murić trans iz Velike Kladuše

Cityliner N1116 za Murić trans iz Velike Kladuše

4406
0
PODIJELI

Izgleda da su u Bosni i Hercegovini Neoplani u modi. Nakon što je Sjaj iz Maglaja kupio Eurolinera, o čemu smo već pisali, sličnim putem je krenuo i Murić trans iz Velike Kladuše, koji je svojoj floti vozila dodao Cityliner N1116.naslovna (2)Murić trans je porodična firma koja se bavi prevozom putnika još od 1990. godine. Sjedište firme je u Velikoj Kladuši na adresi Donja Vidovska 140, a turistička agencija, koja djeluje u okviru firme, nalazi se na adresi Ibrahima Mržljaka (pored cafe bara Domino). Ratna dešavanja u BiH i na području Velike Kladuše spriječavaju razvoj firme. Međutim, ubrzo nakon rata, 1996. godine, nastavlja se sa normalnim i uspješnim radom.

U okviru svojih aktivnosti Murić Trans obavlja prevoz putnika na redovnim autobuskim linijama na području općine Velika Kladuša i vanredni prevoz u zemlji i inostranstvu. Turistička agencija koja djeluje u okviru firme svake godine organizira ljetovanja, zimovanja, vjerska putovanja itd.

Zahvaljujući dobrom imidžu i stalnim ulaganjem u obrazovanje i obuku uposlenika, firma se nalazi u kontinuiranom razvoju i iz godine u godinu zauzima sve značajnije mjesto na tržištu prevoza putnika i turističkih usluga.naslovnaDobra usluga i reputacija se stiče dobrim vozilima, pa se kompanija odlučila na podmlađivanje voznog parka i kupovinu vozila sa većom opremom za bolju udobnost putnika. Tako su tokom ove godine u Murić trans stigla dva Mercedes Sprintera 311, iz 2010. godine, a prije desetak dana kupljen je i Neoplan Cityliner N1116 koji će sigurno biti nova perjanica voznog parka i firme.

Odluka za kupovinu Neoplan Citylinera je došla nakon prodaje Neoplan Eurolinera firmi Jukić iz Žepča. Cityliner je kupljen u firmi Neomann iz Bielfelda, a vozilo je 2006. godina. Što se tiče tehničkih karaktersitika, vozilo je opremljeno MAN motorom snage 410 KS, mjenjačem 4+4, TV-om, DVD-om, navigacijom, strujom od 220 V,  CD-MP3 playerom, kafe aparatom, frižiderom, mini kuhinjom, kamerom za vožnju unazad, xenon svjetlima, klima uređajem, WC-om te kabinom za spavanje. Kapacitet vozila je 48+2 putnika, a sjedišta su sa nagibom za spavanje i velikim prostorom za noge što je odlično iz ugla udobnosti putnika. Dužina vozila je 12,5 metara, a visina je 3,9 metara.naslovna (1)Murić trans je spremio i malo iznenađenje za sve svoje putnike, a to je da će u ovom vozilu svi putnici imati besplatan Wi-Fi kroz BiH, Hrvatsku i Austriju, što je svakako potez vrijedan hvale i koji pokazuje da je Murić trans u toku sa trendovima u Evropi.

Vozilo će raditi na turističkim putovanjima po BiH i inostranstvu, a iz firme su za portal BHBus.ba izjavili da se radi na otvaranju međunarodne linije za Austriju i da ona uskoro kreće sa radom te da se uskoro može očekivati dodatno podmlađivanje voznog parka i kupovina novih vozila.