Naslovnica Novosti FlixBus počeo sa radom i u Holandiji

FlixBus počeo sa radom i u Holandiji

1920
0
PODIJELI

20150501180132-78302d47Početkom decembra, njemačka autobuska kompanija, FlixBus je počela sa radom na međugradskim linijama u Holandiji. Trenutno rade na nekoliko međugradskih linija koje povezuju gradove Groningen, Enschede, Rotterdam, Den Bosch, Nijmegen, Eindhoven, Hengelo, Apeldoorn i Haren. Razni kupci VDL autobusa su povezani sa FlixBusom kao partneri, što u VDL Bus & Coach vide kao šansu da se poveća broj njihovih vozila u zelenoj FlixBus šemi na holandskim ulicama.

Putovanje FlixBus vozilima je gotovo jednako brzo kao putovanje sa vozom. Putnik putuje vrlo sigurno i udobno zahvaljujući luksuznim autobusima, a dodatne usluge kao što su utičnice sa strujom i Wi-Fi su dodatno unaprijedile položaj FlixBusa na evropskom tržištu prevoza putnika. Međutim, glavna prednost koju FlixBus ima nad konkurencijom je cijena, a rezervacija karte sa FlixBusom je često jeftinija od karte sa vozom. FlixBus vjeruje da će putovanje autobusom učiniti atraktivnijim, posebno za mlade ljude te se nadaju da će doprinijeti smanjenju gužvi, a samim tim i boljoj okolini.

FlixBus nema svoje autobuse. Ušli su u partnerski odnos sa lokalnim kompanijama koje imaju svoje autobuse što se u konačnici pokazalo kao pun pogodak. Svi autobusi u službi FlixBusa su označeni prepoznatljivim zelenim šemama i natpisom kompanije.