Naslovnica Novosti Van Hool EX – iz Makedonije u Evropu

Van Hool EX – iz Makedonije u Evropu

2678
0
PODIJELI

Godinu dana nakon predstavljanja autobusa Van Hool EX, belgijski proizvođač je već na evropskom tržištu prodao više od 100 vozila koja se proizvode u pogonima u Skoplju. Kupci su iz Belgije, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije i Švicarske, te su dali povjerenje ovom iznimno učinkovitom autobusu, koji se može koristiti za širok raspon usluge prevoza, od dugih putovanja do međugradskih putovanja i posebnih vožnji.15516786255_9e91626ab2_bPrethodno proizvedenim EX15 H i EX16 M nedavno su se pridružila još dva troosovinska autobusa EX serije: EX16 H i EX17 H. Modeli EX temelje se na fleksibilnom modularnom dizajnu koji se može koristiti za izgradnju vozila prema širokom izboru primjene: od udobnih turističkih autobusa dvo ili troosovinskih autobusa sa čak do 65+1+1 sjedištem, velikim prtljažnim prostorom, WC-om, uskim ili širokim srednjim vratima, sa ili bez lifta. EX je pogonjen DAF MX11 Euro 6 motorom snage 290 kW (394 KS), ili 320 kW (436 KS) i sa sveobuhvatnim rasponom sigurnosnih značajki, uključujući EBS3, AEBS, ESC, ABS, ACC i LDW.

Filip Van Hool, predsjednik Uprave Van Hool nv, pozdravio je uspješne rezultate: “Iako smo na tržištu autobusa gotovo 70 godina, prepoznajemo kako naši kupci daju povjerenje našim vozilima. A isto vrijedi i za novi segment EX. Posebno smo zadovoljni prodajom na različitim tržištima. Širenje naše EX game dvo ili troosovinskih autobusa leži u podatku da smo sada u mogućnosti ponuditi prvi autobus sa desnim upravljanjem EX za Veliku Britaniju, što je raspon širi i potpuniji te što otvara vrata novim reklamnim mogućnostima.”15516786255_9e91626ab2_EX je dizajniran i razvijen u fabrici Van Hool u mjestu Koningshooikt (Belgija), a proizvodi se u pogonu u Skoplju (Makedonija). Dodaje i kako je neobično da proizvođač autobusa proizvodi novi model u novoj tvornici, na novoj lokaciji u inostranstvu, sa potpuno novom radnom snagom te ističe kako su klijenti posebno impresionirani kvalitetom rada isporučenih vozila.

Van Hool je, podsjetimo, neovisni belgijski proizvođač autobusa i industrijskih vozila. Kompanija je osnovana 1947. godine, a velika većina vozila proizvodi se za Europu i SAD. Van Hool ima preko 4800 zaposlenih širom svijeta, od kojih je većina u proizvodnim pogonima u Koningshooikt i Bree u Belgiji, te u Skoplju u Makedoniji.

izvor:transportmagazin.hr