Naslovnica Novosti Setra TopClass 500 stigla i u Portugal

Setra TopClass 500 stigla i u Portugal

1746
0
PODIJELI

Portugalski autobuski prevoznik Greenbus uvećao je svoju flotu sa dva Setra 516 HD visokoturistička autobusa. Dva troosovinska vozila, opremljena TopSky Panorama staklenim krovom, su inače i prvi modeli Setra TopClass 500 koji su isporučeni za Portugal.
Vlasnik kompanije, Paulo Santos, je bio vidno ponosan na službenoj primopredaji vozila, koja se desila prije osam dana u Setrinom centru za kupce u Neu-Ulm. “Dva nova autobusa će nam donijeti puno pažnje na portugalskom tržištu te će ojačati našu poziciju vodećeg prevoznika u premium segmentu”, izjavio je Santos.

Sa svojom srebreno-metalik bojom luksuzni autobusi će svakako plijeniti pažnju prolaznika gdje god da se pojave. Vozila imaju dužinu od 13,33 metara i opremljena su sa 55 Setra Voyage Ambassador sjedišta, koja imaju i kožne elemente u svom dizajnu. Izvanredan nivo sigurnosti putnika i vozača su osigurani, između ostalog, sa adaptivnim tempomatom i Active Brake Assist 3 (ABA 3) – sistemom koji može pokrenuti punu primjenu kočnice kada vozilo otkrije stacionarne prepreka na putu.Greenbus je osnovan 2007. godine sa sjedištem u Portu i kompanija je specijalizirana u segmentu premium i VIP prevoza. Ova vozila ujedno predstavljaju i prva Setra vozila u voznom parku ove relativno mlade kompanije, koja se profilirala u prevozu fudbalskih klubova, golfera i poslovnih putnika.

Setra je TopClass 500 predstavila prije dvije godine i ona je označila novu generaciju visokoturističkih autobusa, koji kombinuju luksuzno i ekonomično. Za prevoznike koji pružaju ekskluzivne turističke usluge, nova Setra može biti i vizitka. Nakon uspješnog početka serijske proizvodnje, Setra je za ova vozila dobila “Red Dot: Product Design 2014” nagradu, koja je globalno priznata kao pečat kvaliteta.