Naslovnica Novosti Volvo na indijsko tržište uvodi hibridne autobuse

Volvo na indijsko tržište uvodi hibridne autobuse

1060
0
PODIJELI

Početkom 2016. godine, Volvo će predstaviti hibridne autobuse u Indiji, a prvi gradski hibridni autobusi će biti dodjeljeni kompaniji Navi Mumbai Municipal Transport (NMMT), koja obavlja prevoz u Navi Mumbaiju i okolnim područjima i gradovima. Kako bi promovisala ekološki prihvatljiva vozila, vlada Indije je nedavno pokrenula FAME India (Faster Adoption and Manufacturing of Hybrid and Electric vehicles in India) program, nudeći poticaje na električna i hibridna vozila.Volvo-7900-Hybrid“Volvo ima vodeću poziciju kada je riječ o hibridnoj tehnologiji i elektromobilnosti. Hibridni autobusi su važno rješenje za gradove koji žele da smanje štetne emisije gasova. Ja sam jako ponosan što će Volvo biti prvi proizvođač autobusa koji će uvesti hibridne autobuse u Indiju”, rekao je Håkan Agnevall, predsjednik Volvo Buses. Volvo hibridi će biti proizvedeni u Volvo postrojenju u gradu Bangalore.

“Uvođenje prvih Volvo hibridnih gradskih autobusa u Indiji je kontekstualan s obzirom na poticaj iz centralne vlade koja želi popularizaciju javnog prevoza, a podržava i usvajanje čistih tehnologija. Volvo je igrao ključnu ulogu u razvijanju saobraćaja urbanih sredina. Sigurni smo da će mnogi gradovi prihvatiti dalju transformaciju javnog prevoza sa Volvo hibridnim gradskim autobusima i da će usvojiti ovo rješenje”, rekao je Akash Passey, viši potpredsjednik, Region International, Volvo Buses.

Volvo je lider na polju hibridne tehnologije sa prodatih više od 2300 hibridnih autobusa u više od 20 zemalja. Hibridni Volvo autobusi nude manju potrošnju goriva koja automatski i donosi veće uštede u odnosu na redovne dizel autobuse. Također, ovi autobusi smanjuju emisiju ugljičnog dioksida i dušikovih oksida i čestica za 50%.

Volvo električni hibridi, nudeći uštedu goriva od 75%, rade u redovnom saobraćaju u Gothenburgu, Stockholmu i Hamburgu. U junu prošle, u Gothenburgu je otvorena linija 55, na kojoj rade tri potpuno električna Volvo autobusa i sedam električnih hibrida. Sve u svemu, Volvo je prodao više od 5000 hibrida i električnih autobusa širom svijeta.

Volvo grupa je prodala preko 5300 autobusa u Indiji od 2001. godine. Otprilike oko 1500 Volvo gradskih autobusa rade u 34 indijska grada.