Naslovnica Novosti U Tuzli tradicionalno obilježen Dan vozača i automehaničara

U Tuzli tradicionalno obilježen Dan vozača i automehaničara

4123
0
PODIJELI

U Tuzli se svake godine tradicionalno obilježava 15. januar Dan vozača i automehaničara. Kolona autobusa, kamiona, policijskih, sanitetskih, vatrogasnih vozila, privrednici i predstavnici vozača i automehaničara, okupili su se u autobazi kod Siporexa, odakle su uz neizostavne sirene, napravili krug južnom magistralom do Brčanske Malte, te sjevernom magistralom nazad do autobaze.gfdTradicija obilježavanja 15. januara kao Dana vozača i automehaničara nastala je davne 1960. kada je Josip Broz Tito postao počasni član Saveza vozača Jugoslavije. Tradicija je prekinuta tokom ratnih godina, a nastavljena je nakon rata, međutim samo u nekoliko gradova BiH, među kojima je i Tuzla.

Kao i svake godine, vrijedni članovi su popratili svečani defile u Tuzli. Do sada smo uvijek koristili priliku da intervjuišemo nekog od učesnika svečanog defilea, a ovog puta smo odabrali vlasnika firme Bundavica gospodina Mehmeda Bundavicu.

Bundavica je firma sa dugogodišnjim postojanjem i svakog dana postiže vrhunske rezultate i samim tim zauzima mjesto na vrhu današnje ponude prevoza putnika kako na linijskom, tako i na vanlinijskom. Iz prve ruke smo htjeli doznati kakav je današnji trend prevoza putnika koji non-stop pratimo, kao i sam posao vozača.

“Danas je tehnologija na jako visokom nivou i znatno je olakšan rad vozača tokom vožnje čime je automatski povećana sigurnost putnika i vozača”, rekao je gospodin Bundavica. Na pitanje da li je zadovoljan kolegijalnošču sa drugim firmama, gospodin Bundavica je nastavio: “Nebitno gdje se zadesili, bilo u inostranstvu ili unutar Bosne i Hercegovine, uvijek se družimo i razmjenjujemo međusobna iskustva. Naglasio bih da nakon današnjeg druženja imamo organizovano druženje svih prevoznika iz Tuzle”.

U Tuzli je aktivno najveće udruženje vozača koje ima više od 300 članova. Sretan Dan vozača i automehaničara čestitao je i premijer Tuzlanskog Kantona, Bego Gutić, koji vozačima poručuje da im želi sigurnu cestu i mnogo sretnih pređenih kilometara.

Petnaesti januar obilježili su i kompaniji Centrotrans Eurolines, koja je proglasila najboljeg vozača i automehaničara godine.A u danima koji slijede možete na našem forumu i faceboom stranici očekivati izvještaje i iz Bihaća te Maglaja

BHBus Team želi sretan Dan vozača i automehaničara, da ih sreća na putevima prati bez kvarova i zastoja.