Naslovnica Novosti Banjaluka: Grad raskida ugovore sa prevoznicima?

Banjaluka: Grad raskida ugovore sa prevoznicima?

1783
0
PODIJELI

“Neprihvatanjem smanjenja cijena karata koje su Gradske vlasti u Banjaluci predložile autoprevoznicima stekli su se uslovi za raskid ugovora sa njima”, rekao je u petak Zoran Novaković, načelnik Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja nakon sastanka koje su imali sa prevoznicima.

DSCN8289“Tražili smo da  pojedničnu cijenu karata prevoznici spuste na 1,30 KM, jer postoji ekonomska opravdanost za to. Neprihvatanjem naših cijena stekli su uslovi za raskid ugovora.  U nekom narednom periodu ćemo znati kakve ćemo dalje poteze vući” , istakao je Novaković te je naveo kao riješenje da se napravi gradsko preduzeće i samim tim se “riješe nekih ucjena”.

Proteklih dana su se koplja lomila da se snizi cijena autobuske karte, koja je trenutno 1,60 KM, jer je gorivo znatno pojeftinilo. Prevoznici  ističu da nije došlo do  dogovora, te da neće pristati na cijenu koju je grad odredio.

Goran Starčević, izvršni direktor saobraćaja “Autoprevoza”, rekao je da analize nisu urađene na osnovu realnih pokazatelja. “Predložili smo da izvršimo koreciju određenih cijena  karata, maksimalno šest odsto”, naveo je on.

Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da  cijena karata “treba da ide dolje”, ali to nije tako jednostavno. “Kada su u pitanju prevoznici oni nikada ne bi snizili kartu ili bi samo onoliko koliko oni smatraju da treba, a ne koliko kalkulacije pokazuju”,  naveo je u danas Gavranović.

izvor: nezavisne.com