Naslovnica Novosti Bihać: Tradicionalno druženje za Dan vozača i automehaničara

Bihać: Tradicionalno druženje za Dan vozača i automehaničara

2796
0
PODIJELI

naslovna (2)Do sada ste mogli na našim stranicama da pročitate kako se Dan vozača i automehaničara obilježio u Tuzli, a na našem youtube kanalu ste mogli vidjeti dio defilea i iz Lukavca. Ovaj praznik se tradicionalno obilježava i u Bihaću, gdje je po našoj procjeni i najveselije.

Udruženje vozača i automehaničara grada Bihaća u svom gradu je prigodno obilježilo svoj dan – Dan vozača i automehaničara, kojeg obilježavaju skoro šest decenija. Centralni dio svečane manifestacije upriličen je na platou kod željezničke stanice u Bihaću.naslovna (1)U Udruženju vozača i automehaničara ističu kako su zadovoljni godinama iza sebe, jer su zadržali brojnost. Zadovoljni su što nastavljaju tradicionalno i na dostojanstven način obilježavati ovaj dan svake godine uz pomoć gradske uprave.

Vozači su upozorili i na sigurnost saobraćaja koja je u Bosni i Hercegovini ocijenjena lošom, kako zbog loših puteva tako i zbog veoma starih vozila na bosanskohercegovačkim cestama.naslovna (3)U 13 sati je krenuo svečani defile ulicama Bihaća sa oko stotinu osobnih i teretnih vozila, autobusa, vozila hitne pomoći, vatrogasnih i drugih vozila. Druženje je nastavljeno u večernjim satima u hotelu Opal uz gostovanje Nihada Alibegovića. Da ne dužimo sa tekstom dalje, pošto slika govori više od 1000 riječi, uživajte u foto-galeriji sa ovog događaja:

tekst i slike: Ahmed Vilić