Naslovnica Novosti Nježni divovi sa Islanda

Nježni divovi sa Islanda

1966
0
PODIJELI

naslov (2)Vlasnik GG Travel sa Islanda, Guðmundur Gunnarsson Gummi, je direktni potomak jednog od pionira, koji su Island učinili dostupnim javnosti. Gummi nastavlja posao svojih predaka sa velikom predanošću, ali i inovacijama.

Gummi je nastavio porodičnu tradiciju u turizmu koja je duga više 0od pola stoljeća. Počeo je kao malo dijete da ide na izlete u brda sa turistima i djedom, koji je bio vođa. Kada je preuzeo porodični posao uveo je brojne izmjene i inovacije, kako bi Island učinio još pristupačnijim i zanimljivijim. Gummijev djed i imenjak je bio inovator. On je bio jedan od prvih koji je prevoz putnika prilagodio uslovima na Islandu. Isotvremeno je omogućio prevoz za mnoge ljude u područjima za koja se smatralo da nikada neće biti dostupna.

Tokom Drugog svjetskog rata na Islandu je bilo dosta vozila na sva četiri ili šest točkova, ali su ona bila ratna vozila izrađena za prevoz tereta i oružja, a ne ljudi. Guðmundur Jonasson, Gummijev djed, kupio je neka od tih vozila te ih je dao pretvoriti u autobuse. Tim pravcem danas ide i Gummi, a svjedok su dva posebno izrađena Mercedes Sprintera, za koja se komotno može reći da su pravi islandski nježni divovi.naslov (1)Gummi je želio stvoriti lagano vozilo koje je istovremeno i jako, da može primiti dobar broj putnika i koje je u stanju nositi se sa islandskim terenima i klimom. Odgovor je: Mercedes Sprinter, koji je uz sve ovo i ekološki prihvatljiv. Ovi nježni divovi mogu primiti do 17 putnika i osiguravaju prevoz u svojoj udobnoj unutrašnjosti od hotela pa do na vrh ledenjaka.

To je vozilo potpuno opremljeno za borbu sa najtežim situacijama na Islandu. Imaju odličan kapacitet putnika i predstavljaju jedna od najnovijih vozila u toj kategoriji na otoku. Dvostruka stakla osiguravaju jasnu vidljivost iz vozila u svako doba dok istovremeno smanjuje buku izvana u putničkom prostoru. Od ostale opreme vrijedi istaći: Euro 5 motor, luksuzna sjedišta, GPS Navigaciju, audio/video sistem i Wi-Fi.

Uživajte u galeriji i videu: