Naslovnica Novosti Bosna tours: Za vikend Chocofest, a za prvomajske praznike Italija i Švicarska

Bosna tours: Za vikend Chocofest, a za prvomajske praznike Italija i Švicarska

2175
0
PODIJELI

Za sve ljubitelje čokolade i kafe, Bosna tours organizuje pravu poslasticu za ovaj vikend. U pitanju je jednodnevni izlet u Zagreb na Festival čokolade i kafe za samo 35 KM!btZagreb Coffe & Chocofest traje od 11. do 14 februara i održava se na Trgu bana Jelačića i predstavlja nezaobilaznu destinaciju svih ljubitelja slatkih užitaka. Na povratku je planirana posjeta IKEA shopping centar Zagreb. Polazak je u subotu, a više informacija možete dobiti na brojeve telefona: 030/514-886 i 061/708-430 ili na mail: bosnatours@hotmail.com

Pisali smo ranije o aranžmanima agencije Bosna tours za mjesec mart, ali nam sada stiže i ponuda za prvomajske praznike. Nakon što posjetite Veronu i Veneciju ili odete na utakmicu reprezentacije BiH u Švicarsku, imat ćete vremena tokom aprila da se pripremite i napunite baterije za prvomajske praznike. Naša preporuka svakako je agencija Bosna tours.bt2Za maj su vam spremili kombinovani obilazak Italije i Švicarske uz posjete prelijepim gradovima Milano, Como, Lugano, Lucern i Padova.

PROGRAM PUTOVANJA:
1. DAN –
TRAVNIK 29.4.2016. – PETAK
Polazak grupe u zakazano vrijeme (u večernjim satima) ispred Doma zdravlja. Vožnja autobusom kroz BiH, Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji. Kratke pauze radi odmora grupe i graničnih formalnosti. Noćna vožnja.

2. DAN – MILANO 30.4.2016 – SUBOTA
Po dolasku obilazak Milana sa vodičem: Zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Viktora Emanuela,  trgovačke ulice najpoznatijih italijanskih brendova Armani, Versaće, Prada, Guči,… Nakon obilaska smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN – COMO I LUGANO, SHOPPING 31.4.2016 – NEDJELJA
Doručak. Polazak na jezero Como, treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih modenskih mjesta u Italiji. Po dolasku na jezero slobodno vrijeme ili mogućnost fakultativne vožnje brodom. Nastavak putovanja prema švicarskom bajkovitom gradu Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, parka vile Ciani itd. Slobodno vrijeme za šetnju. Poslije obilaska odlazak u shopping centar Fox town Mendrisio u kojem se nalazi oko 160 radnji poznatih svjetskih brendova. Odlazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4. DAN – LUCERN 1.5.2016. – PONEDJELJAK
Doručak. Mogućnost fakultativnog izleta u švicarski grad Lucern. Obilazak grada, koji je po mnogim najljepši švicarski grad sa brojnim mostovima, crkvama i dvorcima. Ovaj grad je 2010. godine izabran za petu najpopularniju turističku destinaciju na svijetu od strane sajta Tripadvisor. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN – PADOVA 2.5.2016. – UTORAK
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak za BiH sa obilaskom prelijepog grada Padove, u kojem su potpis ostavljali umjetnici kao što su Đota ili Donatelo. U Padovi se nalaze i kafe Pedroki – poznat po svojoj kavi karakterističkog okusa. Nakon obilaska Padove, nastavak putovanja za BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

6. DAN – TRAVNIK 3.5.2016. – SRIJEDA
Dolazak u Travnik.

Cijena ovog aranžmana je nevjerovatnih 315 KM!!! Više informacija možete dobiti na brojeve telefona: 030/514-886 i 061/708-430 ili na mail: bosnatours@hotmail.com