Naslovnica Novosti Busworld Turska se priprema za 6. izdanje u Istanbulu

Busworld Turska se priprema za 6. izdanje u Istanbulu

1213
0
PODIJELI

Šesto izdanje Busworld Turska, kao i svih prethodnih godina, organizuje Busworld International zajedno sa partnerom HKF Fairs. Sajam će trajati četiri dana, od 14. do 17. aprila u dvoranama 9, 10 i 11 u Istanbul Expo centru, u neposrednoj blizini međunarodnog aerodroma Ataturk u Istanbulu.

Prvi Busworld Sajam je organizovan u Kortrijku (Belgija) 1971. turkg-vertgodine i postigao je međunarodno priznanje od strane proizvođača autobusa kao najstariji i najugledniji sajam u industriji. Iskusni Busworld tim počeo je sa organiziranjem Busworld Turska 2004. godine, zajedno sa turskim partnerom specijaliziranim za sajmove HKF fairs, što se pokazalo kao sjajna kombinacija koje rezultira rastućim međunarodnim izložbama autobusa i prateće opreme. Busworld Turska drži međunarodno prihvaćene standarde za kvalitet na sajmovima i izložbama te ima UFI potvrde za održavanj ovakvih događaja.

Posljedni Busworld Turska organizovan je 2014. godine i bilo je ukupno 248 izlagača od čega su njih 170 bili turski, a 78 izlagača iz inostranstva, koji dolaze iz 26 različitih zemalja. Sajam je posjetilo oko 12 500 posjetitelja od kojih je oko 1800 došlo iz inostranstva, zajedno sa predstavnicima 47 stranih medijskih kuća.

U idućim danima će biti poznato i više informacija o izlagačima i modelima, a BHBus.ba će svakako redovno izvještavati.