Naslovnica Ekskluzivno ISUZU Citiport autobus godine u Bosni i Hercegovini!

ISUZU Citiport autobus godine u Bosni i Hercegovini!

2873
0
PODIJELI

U organizaciji AUTO Media Group u Sarajevu je održan sedamnaesti „Izbor automobila godine“ u Bosni i Hercegovini. Kao i prethodne dvije godine, ekipa Portala BHBus je bila na licu mjesta. Završna manifestacija organizirana je u Cinema Cityu, gdje su osim automobila, svoje mjesto pronašle i ostale kategorije vezane za autobranšu. nas

Uz brojne druge kategorije svakako je najteži posao imao žiri koji je odlučivao o izboru automobila godine, a trebao se odlučiti za jedan, među deset nominiranih automobila. Sumiranjem rezultata, titulu automobila godine ponio je Audi A4.

Odnosi sa javnošću imaju veliki značaj u poslovanju auto marki, pa je u kategoriji PR menadžera titulu najboljeg ponio Azer Šarić (KIA), dok je najbolja internet stranica sa domaćom “.ba” domenom je www.mazda.ba

Specijalna nagrada za doprinos u očuvanju životne sredine pripala je Gradu Tuzla, a za projekat godine proglašen je projekat firme Jasmin M iz Žepča. Za najboljeg automobilistu u 2015. godini izabran je višestruki šampion Bosne i Hercegovine na brdskim trkama Bakir Hadžić.

Za najbolju saobraćajnu patrolu u Bosni i Hercegovini proglašeni su Arsen Ziroja i Saša Đokić iz CJB Istočno Sarajevo – PS za Bezbjednost saobraćaja, Istočno Sarajevo. Titulu najboljeg u kategoriji “proizvodnja”, osvojila je firma Prevent FAD – Jelah, Tešanj, a u kategoriji autooprema najbolja je firma MOTOREX iz Gračanice.

U kategoriji Menadžer godine – vozila, titulu najboljeg ponio je Munib Džuho (Opel), dok je prodavač – “dealer” godine Dženita Zerdo (Mobi – Suzuki). Specijalno priznanje za doprinos u prodaji vozila i nagradu za životno djelo dobio je Senad Sefić iz firme Connecta iz Sarajeva.

U konkurenciji kamiona, najviše uspjeha među kandidatima imao je Mercedes-Benz Arocs.

Među dostavnim vozilima, najviše glasova žirija osvojio je Ford Connect, a najbolje terensko vozilo je Land Rover Discovery Sport.

No da se mi vratmo izboru za bus godine. Ponovo se birao i autobus godine, a ove godine kandidati su bili:

  • HIGER E Serie
  • ISUZU Citiport
  • Scania Interlink
  • TAM-Durabus Vive

Titulu BHBUS16 ponio je ISUZU Citiport, koji je ove godine oborio rekord po broju bodova i konkurenciju je ostavio daleko iza sebe. Rezultate glasanja možete vidjeti na linku: http://auto.ba/static/style/articles/pdf/7qX3_bus_tabla.pdf

ISUZU CITIPORT je idealno rješenje za gradski prevoz. Autobus nudi udobno i sigurno putovanje svojim putnicima zahvaljujući prostranoj i svijetloj unutrašnjosti. Citiport ima i atraktivan vanjski izgled zahvaljujući svom izvanrednom i unikatnom dizajnu. Ovaj autobus je najmlađi član Isuzu porodice, ali ujedno i najveći sa svojom dužinom od 12 metara. Niskopodna konstrukcija i gotovo idealno ravan pod omogućavaju lak i komforan prevoz svim putnicima sa invaliditetom.

Ukupan kapacitet vozila je 103 putnika. Dodatak sigurnosti i komforu su i trostruki vertikalni rukohvati na više mjesta u unutrašnjosti vozila. Ovo rješenje se po prvi put vidi ne samo u ovom, već i uopšte među vozilima za gradski prevoz, čime Isuzu uvodi nove standarde u gradskom prevozu. Citiport omogućava i najviši nivo komfora za vozača, koji je ogradom odvojen od putničkog prostora, a tabla sa instrumentima predstavlja jedno od najsavremenijih rješenja ove vrste u autobuskoj industriji. O pogonu ovog autobusa se brine sedmolitarski Cumminsov Euro 6 motor, uparen sa ZF-ovim šestobrzinskim automatskim mjenjačem.

Novi lider u gradskom saobraćaju je stigao!