Naslovnica Ekskluzivno Nova Setra 516 HD u voznom parku Viena Tour Lončari

Nova Setra 516 HD u voznom parku Viena Tour Lončari

6901
0
PODIJELI

U prva dva mjeseca u Bosnu i Hercegovinu je stiglo dosta autobusa. Međutim, posebno mjesto među svim tim vozilima ima nova ljepotica koja je svoj novi dom našla u Lončarima. Firma Viena Tour iz Lončara je od ranije poznata kao firma koja forsira brend Setra pa su kroz njen vozni park prodefilovale Setre serije 200, 300 i 400. Prije nekoliko dana tradicija je nastavljena i u vozni park je stigla Setra 516 HD Comfort Class.naslOva ljepotica ima višestruko značenje pošto je prvi ovakav model u Bosni i Hercegovini, ali je i svojevrsan poklon kompaniji Viena tour povodom 30 godine i više nego uspješnog rada.

Setra 516 HD je nosilav prestižne nagrade “Coach of the Year 2014”. Posjeduje 56 vrhunskih Setra sjedišta koja putovanje svakom putniku čini udobnim i odmornim. Još jedna posebnost ovog autobusa jeste da za svakog putnika koji putuje na bilo kojoj relaciji sa Viena Tour je da imaju neometano korištenje stalnog izvora električne energije od 220V i bežičnog interneta tokom putovanja.

Vozilo je usklađeno sa najzahtjevnijim Europskim standardima očuvanja okoliša, jer posjeduje Euro 6 normu izduvnih gasova. Od samog početka proizvodnje ove serije koriste se Mercedesovi motori OM 471, a u ovom vozilu on razvija 460 konjskih snaga. Potrošnja ovog vozila je za naše prostore i uslove vožnje doista nevjerovatna, jer ova ljepotica troši sa punim kapacitetom od 56 osoba i najzahtjevnijim cestovnim usponima 20,6 litara na 100 kilometara.

Kokpit vozača je u ovom vozilu je urađen sa dosta ukusa i sa naglaskom na funkionalnost. Što se tiče sigurnosnih sistema bitno je istaći jednu veliku novost koju posjeduje ovaj model, a to je senzor blizine vozila ispred. Ukratko ovaj senzor pri samom približavanju drugom vozilu automatski usporava vozilo kako nebi došlo do nesretnog događaja.

Gospodin Ristanić je istakao da je impresioniran kvalitetom samog vozila, funkcijama koje posjeduje i udobnošću koja je u svim Setra vozilima zagarantovana, ali da je to već postalo standard za ovaj brend i da su mu zbog toga vjerni toliko godina.

Zahvalili bih se ovim putem gospodinu Petru Ristaniću na ugodnom gostoprimstvu, razgovoru i prezentaciji nove ljepotice u voznom parku.

Puno sretnih i uspješnih kilometara sa novim strojem želi BHBus Team