Naslovnica Novosti Proizveden prvi Scanijin autobus Interlink HD

Proizveden prvi Scanijin autobus Interlink HD

1649
0
PODIJELI

1Scania je protekle godine, na sajmu Busworld 2015, predstavila novu seriju višenamjenskih autobusa nazvanu Interlink. Zahvaljujući modularnoj, čvrstoj i laganoj konstrukciji, ovi autobusi mogu se prilagoditi skoro svim namjenama i eksploatacionim uslovima.

Iz Scanijinog proizvodnog centra Lahti u Finskoj, upravo je izašao prvi visokopodni Scania Interlink HD (High Decker), koji će biti isporučen norveškom operatoru JVB. “Prema svom stilu i opremi ovaj autobus donosi sve ono što je prepoznatljivo za naše autobuse. To je manifestacija vanjskog stajlinga”, objašnjava Ingrid Nilsson Czornyj, lider Styling Teama za Scania Bus and Coach. “Njegova pojava je savremena i projektuje još ekskluzivniji osjećaj.”2Autobus ima visoku podnicu i nisku platformu, što u kombinaciji omogućuje nižu liniju prozora za 10 centimetara, a to putnicima pruža bolju preglednost i osjećaj prostranosti. Uz to, čvrsta konstrukcija karoserije zadovoljava zahtjeve R 66.02 o prevrtanju, što garantuje visoku sigurnost za putnike. Osim toga visoka čvrstoća konstrukcije smanjuje buku i vibracije, što dodatno doprinosi komforu.

Izbor opcija je veoma veliki, ali treba spomenuti da su ovi autobusi dostupni na dvoosovinskim šasijama za dužine od 11 do 13,2 metra, dok su za dužine do 15 metara predviđene troosovinske šasije.

“S ponosom mogu reći da je Scania Interlink HD među najboljim na tržištu, po svojim detaljima, sistemima i maloj masi”, tvrdi Harri Kankaanpää, čelni čovjek odjeljenja Busbody R&D u Scaniji.

izvor: proauto.ba